autovit.ro
B SECTIUNI

SUV-ul, SUV-ul Premium, off-road-ul si pick-up-ul anului

Weekend-ul trecut a avut loc cea de-a XIII-a editie a competitiei “Cel mai 4×4”, un eveniment care a aliniat la start atat cele mai noi autovehicule 4×4, cat si cateva modele consacrate. Iar ca si anul trecut, Autovit.ro a facut parte din juriul singurei competitii nationale de profil care isi propune sa ofere consumatorului o parere avizata despre cele mai rentabile oferte din segmentele: SUV, SUV Premium, Off-road si Pick-up…

Ca in fiecare an, in competitie au intrat modele aflate la vanzare in Romania pana in primul semestru al anului, iar toate autovehiculele testate de juriul de specialitate au avut exclusiv echiparea pe care fabricantul a omologat-o pentru utilizarea rutiera obisnuita. Asa ca nu au fost permise niciun fel de imbunatatiri ale motorului, transmisiei, trenului de rulare sau a caroseriei, iar anvelopele au fost cele prevazute ca echipament original al autoturismului. Asta pentru a nu favoriza niciun competitor…

Probele on-road s-au desfasurat sambata 8 iunie pe sectorul dintre Mausoleul Mateias si combinatul Holcim, un traseu virajat pe DN 73A, in apropierea localitatii Campulung-Muscel. In cea de-a doua zi, probele off-road au avut loc pe doua trasee montane amenajate in jurul comunei Leresti, unul mai “usor” pentru SUV-uri si altul mai dificil pentru Off-road-ere si Pick-up-uri.

4x4_2

In urma celor doua sesiuni de testare cu toate modelele din concurs, Mitsubishi Outlander s-a impus la categoria SUV, in fata concurentilor Dacia Duster, Ford Kuga, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe, Kia Sorento si Nissan X-Trail. Membrii juriului au apreciat mixul dintre calitatile rutiere ale SUV-ului japonez si abilitatile sale in teren accidentat. Mai mult, Audi Q3 a fost desemnat “Cel mai 4×4 SUV Premium” din Romania, devansand Audi Q5 si Land Rover Freelander 2.

Noua generatie Range Rover a castigat trofeul „Cel mai 4×4 off-road”, membrii juriului apreciind calitatile modelului britanic atat pe asfalt, cat si in teren accidentat. Departajarea fata de ceilalti competitori (VW Touareg si Suzuki Jimny) s-a facut mai ales prin confortul oferit pasagerilor si prin prisma capacitatii de trecere peste obstacole.

4x4_3

In fine, „Cel mai 4×4 pick-up” din Romania este in acest an Ford Ranger care a reusit sa se impuna in fata a trei modele cu experienta  in acest segment: Isuzu D-MAX,  Mitsubishi L200 si Nissan Navara. Ford Ranger a impresionat juriul prin calitatile sale in teren accidentat, confortul oferit in habitaclu, tinuta de drum sigura, dar si prin consumul bun de carburant.

Acestea sunt cele patru castigatoare ale editiei din acest an a competitiei “Cel mai 4×4” din Romania. Voi cum comentati aceste rezultate?

11 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)