autovit.ro

Taxa de 10% pentru mașinile importate din Japonia va fi eliminată ca urmare a noului acord de liber schimb

Vești bune pentru iubitorii de automobile japoneze. Ca urmare a acordului de liber schimb semnat între Europa și Japonia, taxa de 10% pentru automobilele importate din Japonia va fi eliminată.

Uniunea Europeană și Japonia au semant la Tokyo un acord de liber schimb ce prevede eliminarea taxelor vamale pentru schimburile comerciale. Noul acord va intra în vigoare începând cu 2019.

Sectorul auto va fi unul dintre beneficiarii acestui acord, taxa vamală de 10% la importul de automobile japoneze urmând a fi eliminată ca și cea de 3% pentru importul de piese auto. Pentru producătorii japonezi de automobile acest lucru va însemna o creștere a vânzărilor.

Deși majoritatea producătorilor japonezi au uzine și pe teritoriul Europei, o parte a importantă a automobilelor vândute în EU este importată din Japonia. În 2016, de exemplu, în Europa au fost importate 575.000 de automobile produse în Japonia. Exporturile europene în Japonia au însumat 278.000 de automobile.

Noul acord vine într-o perioadă când Statele Unite ale Americii doresc impunerea unor taxe vamale pentru importurile de automobile din Uniunea Europeană.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)