autovit.ro

Taxa de poluare plătită pentru automobilele înmatriculate între 2007 și 2013 va putea fi recuperată

Proprietarii de automobile care au înmatriculat o mașină în perioada 2007-2013 și au plătit taxa de poluare își vor putea recupera banii de la statul român. O ordonanță a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Pentru a primi banii înapoi, proprietarii trebuie să depună o cerere de restituire a taxei la ANAF. Partea mai puțin plăcută este că banii vor putea fi recuperați pe parcursul a cinci ani. Normele de aplicare a Ordonanței nu au fost încă publicată și odată cu ele vom știi mai multe despre procedura de restituire a taxei de poluare.

timbrul de mediu

În principiu, procedura ar trebui să fie destul de simplă. Se va completa o cerere tip la ANAF care va fi depusă împreună cu o copie după cartea de identitate, chitanța sau ordinul de plată pentru taxa de poluare și copii după actele mașinii. Cererea va fi procesată și soluționată în termen de 45 de zile, iar ulterior banii vor fi restituiți în contul proprietarului. Plata efectivă se va face pe parcursul a cinci ani, însă.

Normele de aplicare vor trebui să clarifice și cine are dreptul să ceară restituirea taxei de poluare: primul proprietar care a înmatriculat mașina sau actualul deținător. Decizia de a restitui taxa de poluare vine după o lungă serie de procese pierdute de statul român cu proprietarii nemulțumiți de plata acestei taxe. Decizia nu se aplică și pentru actualul timbru de mediu, taxă introdusă pe 1 martie 2013.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)