autovit.ro

Taxa Oxigen a fost aprobată cu o serie de modificări

Consiliul General al Municipiului București a aprobat taxa Oxigen cu o serie de amendamente. Cea mai importantă modificare este amânarea aplicării taxei pentru mașinile cu motoare euro 4 până la 1 ianuarie 2021.

Consiliul General al Bucureștiului a aprobat adoptarea taxei Oxigen de la 1 ianuarie 2020. Taxa a fost aprobată cu o serie de modificări, urmând ca aplicarea acesteia pentru categoria de vehicule cu normă Euro 4 să înceapă de la 1 ianuarie 2021.

De la 1 ianuarie 2020 vor fi afectate automobilele cu normă de poluare non-Euro, Euro 1, Euro 2 și Euro 3, ce vor fi nevoite să plătească taxa Oxigen pentru a putea circula în București. Automobilele cu normă non-euro, Euro 1 și Euro 2 nu vor mai avea acces în centrul Capitalei (zona ZACA) chiar dacă plătesc taxa Oxigen.

Zona centrală ZACA (Zonei de Acțiune pentru Calitatea Aerului) este delimitată P-ța Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – sos. Ştefan cel Mare str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărăşeşti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertății – Calea 13 Septembrie sos.Pandurilor – sos. Cotroceni – spl. Independenței – str. Știrbei Vodă – str. Berzei – str. Buzeşti – P-ta Victoriei.

Zona ZACA va fi marcată cu indicatoare rutiere, iar traficul restricționat va fi aplicat în zilele de luni până vineri între orele 7 și 22.

Automobilele cu normă de poluare Euro 4 vor plăti taxa Oxigen de la 1 ianuarie 2021, obținând astfel o amânare de un an de zile.

Pe lista de modificări aprobată astăzi mai există și amendamentul că circulația mașinilor cu norme de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 să fie interzise complet în București începând cu 2022, în timp ce circulația mașinilor Euro 3 să fie interzisă din 2024.

Pentru a verifica plata taxei Oxigen, Primăria va folosi un sistem de monitorizare cu camere video, iar până la implementarea acestuia verificarea va fi făcută aleatoriu de către agenții de poliție.

6 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)