autovit.ro

Telefonul mobil, un pericol la volan

O alta concluzie ingrijoratoare a studiului Goodyear este aceea ca 60% din tineri au vorbit la telefon, au trimis mesaje sau au navigat pe Internet chiar in timp ce se aflau la volan. Sincer, voi ati facut vreodata asa ceva?

45% dintre subiecti au recunoscut ca vorbesc la telefon in timp ce conduc, in timp ce 68% si-au vazut prietenii utilizand mobilul in trafic.

Chiar daca in multe tari este ilegala utilizarea telefonului mobil fara dispozitiv hands-free, foarte multi dintre tinerii din ziua de astazi recunosc ca vorbesc la telefon cand se afla la volan. Suedezii si rusii sunt cei care respecta cel mai putin regulile (70%), in timp ce la polul opus se situeaza tinerii soferi britanici (15%).

Insa mult mai periculos decat vorbitul la telefon in trafic este scrierea mesajelor: 41% dintre soferii incepatori au recunoscut ca trimit mesaje, e-mailuri sau folosesc Messenger-ul in timp ce conduc.

De asemenea, din studiul Goodyear realizat pe un esantion de 6.400 de tineri conducatori auto cu varste sub 25 de ani din 15 tari europene si Africa de Sud mai reiese ca tot mai multe activitati distrag atentia tinerilor in timp ce se afla la volan. Astfel 58% dintre subiecti au recunoscut ca consuma bauturi fara alcool, 45% mananca ocazional in timp ce conduc, in timp ce 14% au afirmat ca se machiaza, isi aranjeaza parul sau se barbieresc la volan.

Periculos este ca aceste activitati le distrag atentia in trafic si atunci cand sunt nevoiti sa reactioneze intr-o fractiune de secunda o fac deseori gresit provocand, in unele situatii, chiar accidente cu urmari grave.

Considerati ca este periculoasa folosirea telefonului mobil in trafic fara dispozitiv hands- free? Aveti prieteni care trimit mesaje sau vorbesc la telefon atunci cand conduc?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)