autovit.ro

Tendințele anului 2019: ce șanse ai să-ți vinzi mașina repede, în funcție de model

Mașinile second hand rămân încă la mare căutare în anul 2019, iar dacă ai o mașină pe care îți dorești să o vinzi, șansele să-i găsești repede un proprietar sunt foarte mari. Cu toate acestea, unele modele sunt mai populare ca altele, iar majoritatea cumpărătorilor preferă doar câteva mărci de mașini. 

Cumpărătorii români preferă, la fel ca în ultimii ani, mașinile de proveniență autohtonă și cele fabricate de producătorii germani, pe care le consideră cele mai fiabile, însă iau în calcul să-și achiziționeze și mașini venite de la producători din Franța, Spania, Italia sau chiar Japonia.

În cele ce urmează, vom vorbi despre cele mai cumpărate modele de mașini de pe piața auto second hand din România, pentru a-ți face o idee despre cât de repede poți să-ți vinzi mașina. 

             1. Volkswagen 

Dacă intenționezi să vinzi un model de Volkswagen Passat, Golf sau Polo, șansele sunt foarte mari să-i găsești rapid un cumpărător. Cu toate că producătorul german a avut reputația serios afectată în urma scandalului privind manipularea emisiilor poluante, cumpărătorii români nu par să aibă o problemă cu acest lucru, preferând aceste mașini. 

În ceea ce privește motorizarea, românii încă preferă un model diesel, însă nici cele pe benzină nu sunt trecute cu vederea. Principalele motive pentru care românii aleg modelele Volkswagen sunt legate de prestigiul brandului, de fiabilitatea recunoscută a mașinilor și de consumul scăzut de carburant, în cazul autoturismelor pe motorină și al motorizărilor mici. 

Volkswagen

               2. Opel 

Opel este o altă marcă nemțească de autoturisme, ale cărei modele se regăsesc în topul preferințelor cumpărătorilor români. Cele mai căutate modele sunt Astra, Vectra și Corsa, însă și Opel Insignia a câștigat teren în ultima perioadă.

Românii preferă această marcă deoarece consideră că Opel oferă mașini mai ieftine decât modelele echivalente din grupul VAG, dar și piese mai accesibile ca preț. În cazul modelelor Vectra și Astra, românii preferă motorizările diesel, iar în cazul Corsa, mai căutate sunt modelele pe benzină, care oferă un consum mic de carburant. 

Opel

            3. Ford 

Multe persoane care doresc să își cumpere un vehicul second hand ar alege fără probleme un model de Ford. Motoarele performante, dar și diversitatea de dotări opționale îi determină pe români să-și achiziționeze un model fabricat de producătorul american.

Astfel, dacă deții un model de Focus, Fiesta sau Mondeo pe care intenționezi să-l vinzi, ai toate șansele să-i găsești rapid un nou proprietar. De asemenea, noile modele cu motorizările Ecoboost devin tot mai populare pe piața românească, datorită consumului mic de carburant și performanțelor ridicate, așa că, dacă ai un astfel de model, poți reuși să-l vinzi într-un timp scurt. 

Ford

             4. BMW

O altă marcă germană de autoturisme preferate de români este BMW. Aceștia sunt atrași de sportivitatea mașinilor, de motoarele performante, de design și de prestigiul acestui brand. În general, cele mai cumpărate modele de BMW sunt Seria 3 și Seria 5, însă cei care își doresc un SUV se arată interesați de un X3 sau un X5. 

Pentru mașinile BMW mai vechi de zece ani, motorizările preferate de români sunt tot cele diesel, însă la modelele mai noi, cumpărătorii aleg și variante pe benzină, datorită noii tehnologii Twin Power Turbo, care oferă un consum scăzut de benzină și o performanță ridicată. 

BMW

             5. Audi 

Modelele noi ale producătorului german de automobile nu se regăsesc în topul preferințelor românilor, însă situația este diferită atunci când vine vorba de mașinile second hand. În viziunea multor cumpărători din țara noastră, Audi este mașina care face un compromis între sportivitatea mărcii BMW și confortul oferit de un Mercedes. 

Cele mai populare modele de Audi second hand sunt A4, A3 și A6, dar și modelele din seria Q prezintă interes crescut pentru cumpărători, în ultima perioadă. Majoritatea românilor preferă mașinile pe motorină, iar în cazul Audi A3 și A4, cumpărătorii sunt interesați în egală măsură atât de modelele sedan, cât și de cele break. Astfel, dacă ai scos la vânzare un astfel de autoturism, stai liniștit, pentru că un cumpărător te va contacta în cel mai scurt timp. 

Audi

Alte modele de mașini preferate de români 

Chiar dacă mașina pe care vrei s-o vinzi nu se regăsește pe lista celor de mai sus, nu dispera. Există foarte mulți români care preferă mașini fabricate de producători asiatici sau americani, dar și modele românești precum Dacia Logan sau Sandero. 

Dacă ai scos la vânzare o mașină care nu este foarte căutată în România, gândește-te că plaja de opțiuni a unei persoane interesate de o astfel de mașină nu este foarte mare și astfel, șansele să o aleagă pe a ta sunt destul de ridicate. 

Pregătește-ți mașina în mod corespunzător înainte să o scoți la vânzare și asigură-te că îi rezolvi toate problemele tehnice și estetice, pentru a crește șansele de a găsi rapid un cumpărător. Folosește cât mai multe detalii atunci când scrii anunțul de vânzare și nu uita să faci cât mai multe poze cu mașina. 

Sursa Foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)