autovit.ro

Tesla Cybertruck este un pick-up electric cu design total atipic

În cadrul unui eveniment găzduit de orașul Los Angeles, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a prezentat mult așteptatul pick-up electric al mărcii Tesla.

Surpriza a fost, însă, majoră pentru audiența prezentă la eveniment, modelul Tesla Cybertruck având un design atipic și surprinzător. Noul model Tesla a stârnit deja un val de reacții pozitive și negative datorate aspectului său total diferit față de linia de design folosită până acum de marca Tesla.

Cu un look desprins parcă dintr-un film din seria Blade Runner, Cybertruck are unghiuri ascuțite, o caroserie de oțel inoxidabil nevopsită și o singură bandă LED pe post de blocuri optice.

Musk spune că acest design a fost ales pentru a crea un pick-up cu adevărat solid care pote fi folosit în orice situație. Oțelul folosit pentru caroserie este identic cu cel folosit pentru rachetele Space X, iar în timpul prezentării, caroseria a fost lovită cu un baros pentru a demonstra capacitatea de a rezista la lovituri. Elon Musk spune că tabla este impenetrabilă pentru gloanțe de 9 mm, iar geamurile sunt ”blindate”, dar în timpul demonstrației acestea s-au spart.

Tesla Cybertruck are dimensiuni exterioare generoase, bena acoperită și integrată în caroserie având o lungime de 2 metri și suportă o sarcină utilă de 1.6 tone. Garda la sol este de 40 cm, unghiul de atac are 35 grade, iar cel de degajare 28 grade.

La interior, Cybertruck oferă spațiu pentru șase pasageri pe două rânduri. Planșa de bord este minimalistă, în stil Tesla, fiind prezent un singur display amplasat central.

Tesla nu a dat informații despre capacitatea bateriei folosite sau puterea motoarelor electrice, dar știm că vor exista trei versiuni care pot fi deja rezervate contra unui avans de 100 dolari pe site-ul Tesla.

Prima versiune este Single Motor RWD, ce va folosi un singur motor electric amplasat pe puntea spate. Tesla promite o autonomie de 400 km, măsurată conform standarului american EPA. Prețul pentru piața americană este de 39.900 dolari.

Urmează versiunea Dual Motor AWD, cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, ceea ce oferă și tracțiune integrală. Autonomia este de 480 km, iar prețul pentru Statele Unite este de 49.900 dolari.

A treia versiune este Tri Motor AWD, cu trei motoare electrice. Aceasta va fi cea mai performantă versiune cu o accelerație de la 0 la 100 km/oră de 2.9 secunde și o autonomie de 800 km. Prețul: 69.900 dolari.

La 24 de ore de la prezentare, Elon Musk a spus că Tesla a primit peste 146.000 de rezervări pentru modelul Cybertruck.

“Până acum avem 146.000 de pre-comenzi pentru Cybertruck, dintre care 42% pentru versiunea Dual Motor AWD, 41% pentru versiunea Tri Motor AWD și 17% pentru versiunea Single Motor RWD”, a scris Musk pe Twitter.

Tesla va începe producția modelului Cybertruck în 2021 pentru versiunile Single și Dual Motor, în timp ce versiunea de top Tri Motor va fi produsă la finalul anului 2022.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)