autovit.ro
B SECTIUNI

Tesla depășește ca valoare gigantul Daimler

Acum câteva săptămâni bursele de peste Ocean anunțau că Tesla a depășit ca valoare Ford, unul dintre cei mai importanți constructori auto de la nivel mondial. Acum, o știre poate și mai surprinzătoare este că Tesla valorează mai mult decât Daimler, care deține, printre altele, marca Mercedes-Benz. Cum s-a ajuns aici?

 

Povestea mărcii Tesla este una absolut incredibilă. Marca americană s-a născut din nebunia și geniul lui Elon Musk, tânărul afacerist care face minuni și cu Space X. Pe parcursul anilor, Tesla a fost extrem de aproape de faliment de mai multe ori, fiind salvată chiar de către Daimler la un moment dat, care a cumpărat acțiuni în valoare de 50 de milioane de euro, bani care au permis ca Elon să poate plăti datoriile și să continue activitatea. Apoi, Tesla a fost aproape de a fi cumpărată de către Google, dar s-a redresat miraculos cu doar câteva zile înainte de a semna actele pregătite de avocați. De atunci, Tesla vinde în continuare Model S, primul lor model electric, dar și Model X, un crossover electric care se bucură de un succes enorm și se pregătește să lanseze Model 3, un model de clasă medie, tot electric, care se va vinde la un preț de 35.000 de dolari. Pe scurt, Tesla a reprezentat revoluția electrică și a fost marca ce a împins toată industria auto spre evoluție și spre dezvoltarea de noi sisteme de propulsie alternativă. Totuși, cele mai recente știri venite de la bursă sunt cu adevărat surprinzătoare.

d0iav10-e1461755819493

Tesla a depășit ca valoare bursieră companiile Ford și Daimler

Cel mai recent raport publicat de Bloomberg ne arată că Tesla este, în acest moment, mai valoroasă decât Ford, dar și decât Daimler, gigantul care deține marca Mercedes-Benz. Rezultatele sunt absolut surprinzătoare doar dacă este să comparăm vânzările de anul trecut realizate de Mercedes-Benz (peste două milioane de mașini premium) și Tesla (sub 80.000 de unități). De asemenea, Daimler a generat un profit mult mai mare decât a făcut-o Tesla. Creșterea acțiunilor Tesla cu 7% într-o singură zi (35% în ultima lună), ce a permis depășirea la bursă a celor de la Ford și Daimler a survenit după anunțarea unor livrări record pentru marca americană. În primul trimestru, Tesla a livrat peste 27.000 de mașini, cu 70% mai mult decât în perioada similară de anul trecut. Chiar dacă Tesla este văzută de mulți ca exponentul perfect pentru viitorul mobilității, Ford și Daimler sunt companii mult mai bine ancorate în realitate și generează un profit mult mai mare. Dacă Tesla a vândut anul trecut aproape 76.000 de mașini, Ford a comercializat 6,7 milioane de mașini.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)