autovit.ro
B SECTIUNI

Tesla Model Y este cel mai nou SUV din gama producătorului american de vehicule electrice

Tesla și-a mărit gama cu al patrulea model prin prezentarea Model Y, un noul SUV electric ce va fi disponibil începând din 2021.

Tesla a prezentat oficial al patrulea model din gama sa de automobile electrice. Numit Tesla Model Y, noul SUV se alătură modelelor S, X și 3.

Noul SUV este dezvoltat pe plaforma tehnică a lui Model 3 și împrumută de la acesta o serie de elemente de design precum forma farurilor și a părții frontale. Noul model va fi disponibil pe piața americană începând de anul viitor, dar versiunea de bază care va costa 39.000 dolari va fi disponibilă în 2021. În Europa, Tesla Model Y va ajunge în 2021.

Este însă posibil ca aceste date să fie doar aproximative, Tesla având probleme cu respectarea termenelor de livrare în trecut din cauza capacităților de producție limitate.

Constructorul american nu a dat prea multe detalii legate de partea tehnică a noului model, lipsind informații legate de puterea motorului sau capacitatea bateriei. Știm însă că noul model va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.5 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 240 km/oră. Cifrele sunt valabile pentru cea mai performantă versiune a modelului Y.

Vor exista patru versiuni, trei dintre ele vor avea un motor electric ce va acționa puntea spate, iar cea de-a patra va folosi două motoare electrice oferind astfel tracțiune integrală. Astfel, versiunea Standard Range va avea o autonomie de 370 km și un preț ce va începe la 39.000 dolari, versiunea Long Range va avea o autonomie de 505 km și prețuri de la 47.000 dolari. Urmează versiunea cu tracțiune integrală Dual Motor AWD cu o autonomie de 540 km și o accelerație 0-100 km/oră efectuată în 5.8 secunde și versiunea de top numită Performance cu o autonomie de 480 km, 3.5 secunde până la 100 km/oră și un preț de 60.000 dolari.

Toate versiunile vor folosi jante de 18 și 19 inch, iar versiunea de top poate fi echipată și cu jante de 20 inch. La interior, Tesla a preluat stilul minimalist inaugurat de Model 3, fără indicatoare de bord amplasate în fața celui de la volan. Există un singur display de 15 inch, amplasat central. Clienții vor putea comanda și o versiune cu șapte locului a modelului Tesla Model Y.

Vezi modelele Tesla aflate la vânzare pe Autovit.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)