autovit.ro

Tesla Model X: compania americană intră pe piața modelelor SUV

Tesla, producătorul american de automobile cu propulsie electrică, a prezentat oficial al doilea model din gama sa: Model X. Anunțat de ceva vreme, SUV-ul Tesla se prezintă cu o autonomie de 415 kilometri și o accelerație de la 0 la 100 km/oră ce poate fi efectuată în 3.2 secunde.

Tesla Model X este primul SUV din gama de modele a constructorului american de automobile electrice. După o lungă așteptare, Tesla a prezentat oficial modelul unui grup de ziariști americani și a livrat primele șase exemplare. În viitorul apropiat, Tesla Model X va fi disponibil și pe piața europeană.

Model X este strâns înrudit cu Model S, modelul binecunoscut din gama Tesla, dar vine cu o serie de inovații excentrice. Portierele spate cu deschidere verticală au fost păstrate, iar pentru ca acestea să poată fi deschise și în spații strâmte sau în parcări subterane au fost dotate cu balamale la jumătate și se deschid exact ca o pereche de aripi.

tesla-model-x-4

Tesla spune că noul său model poate parcurge 415 km cu un plin de curent pentru varianta de bază, în timp ce modelul mai performant poate parcurge 400 km. Varianta de bază se numește 90 D și poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4.8 secunde. Modelul de top este numit P 90 D și accelerează în 3.2 secunde.

tesla-model-x-2

Model X se comercializează doar în varianta Dual Rotor, adică are două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, mașina având astfel tracțiune integrală. Coeficientul aerodinamic este 0.24, o cifră excelentă pentru un SUV. Interiorul poate fi configurat în variante cu șase sau șapte locuri. Suspensia folosită este una activă, iar pe consola centrală a fost păstrat ecranul uriaș în formă de tabletă, preluat de la Model S. Un alt element aparte este parbrizul imens ce se prelungește până la jumătatea caroseriei, oferind pasagerilor multă lumină naturală.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)