autovit.ro

Teste EuroNCAP pentru 9 modele noi

Anul acesta, EuroNCAP, organizația independentă care testează mașinile noi în testele de impact din Europa, a schimbat radical normele de testare. Acestea au devenit mult mai aspre pentru mașinile testate, astfel încât, la începutul anului am văzut câteva rezultate surpriză. Cele 5 stele pe care orice modele le avea aproape garantate nu mai sunt atât de ușor de obținut acum. Acum, la început de lună septembrie avem 9 modele noi testate și rezultatele aferente.

 

Modificare normelor de testare a luat oarecum prin surprindere constructorii din industria auto. La începutul anului am văzut modele precum Audi TT sau Renault Megane, care nu au reușit să obțină 5 stele la EuroNCAP. Față de sistemul de testare anterior, care nu mai punea nicio problemă în dezvoltarea mașinilor, noile norme au cuprins teste precum impactul frontal cu o barieră capabilă să acopere întreaga lățime a mașinii, impactul lateral cu un dispozitiv de dimensiuni mai mari și cu o masă crescută și impactul lateral cu un stâlp aflat la un unghi oblic. Toate acestea au creat dificultăți pentru modelele nou lansate. În plus, pentru ultimele două teste se folosește un nou tip de manechin, care oferă rezultate mult mai detaliate și mai apropiate de ceea ce resimte un om în timpul unui accident.

După aceste schimbări, constructorii auto par să se fi redresat din mers și am văzut din nou rezultate de 5 stele așa cum eram obișnuiți anterior, în ciuda faptului că un proiect aflat în dezvoltare este foarte greu de modificat.

396134

La începutul lunii septembrie, EuroNCAP a furnizat un nou set de rezultate pentru o serie de modele proaspăt lansate pe piața europeană. Acestea sunt: Volvo XC90, Audi Q7, Toyota Avensis, Volkswagen Touran, Ford Galaxy, Ford S-Max, Renault Kadjar, Mazda CX-3 și Mitsubishi L200. Primele șapte modele au reușit să obțină 5 stele, iar ultimele două doar 4 stele.

Așa cum poate era de așteptat, cele mai bune rezultate le-a înregistrat Volvo XC90. Acesta a punctat la protecția pasagerilor adulți cu 97%, iar la sisteme de siguranță cu 100%, rezultate de excepție. Foarte aproape, acesta a fost urmat de Audi Q7, cu rezultate de 94% și 76% pentru aceleași probe. Deși foarte apreciat de presa internațională în urma testelor, SUV-ul de clasă mică Mazda CX-3 se află la polul opus și a reușit un punctaj de doar 4 stele.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)