autovit.ro

Ți-ai luat permisul de conducere? Ține cont de aceste sfaturi

Ești proaspăt deținător al permisului de conducere? Ei bine, ai încă foarte multe de învățat la fiecare ieșirea a ta pe drumurile publice. De acum, este important să ai încredere în abilitățile tale, dar mai important este să respecți fără excepție ceea ce ai învățat. Mai jos îți facem câteva recomandări pe care este bine să le pui în practică.

 

Cunoaște-ți foarte bine propria mașină

După ce ai terminat școala de șoferi nu te urca direct în mașina personală pentru a pleca la drum. Acordă-ți timp suficient pentru a te familiariza cu toate comenzile, cu poziția la volan, cu particularitățile mașinii și cu vizibilitatea spre toate direcțiile. Nu uita să reglezi totul așa cum îți place, dar ține cont de regulile esențiale pentru poziția corectă la volan.

Exersează în mod continuu

Este foarte important să continui să conduci imediat după ce ai trecut examenul auto pentru a nu uita deprinderile de bază. La început, mergi pe drumuri mai libere, cu mai multe benzi și fără intersecții complicate. Eventual roagă pe cineva experimentat să te însoțească. Când ai prins destulă încredere treci la drumuri cu dificultate ridicată, dar nu uita să rămâi cumpătat. Ești începător și ai nevoie de timp pentru a face față situațiilor dificile așa că nu căuta să le provoci.

Atenție la unghiul mort

Deprinderea de a verifica unghiul mort este una dintre cele mai dificile pentru un șofer nou. Trebuie să știi în permanență ce mașini rulează în apropierea unghiului mort pentru că acolo nu le poți vedea și poți face manevre greșite. De asemenea, deprinde reflexul de a nu rula în punctul mort al altei mașini. Stai mai în spate sau treci de ea.

Nu evita vremea rea

Nu este un scenariu ideal pentru un începător, dar nu vei învăța să rulezi pe vremea rea decât dacă rulezi în astfel de condiții. Totuși, nu uita că aceste condiții sunt speciale și nu exagera. Rulează pentru a câștiga experiență și menține un nivel de atenție pentru medie.

Pe autostradă rulează pe banda din dreapta

Evită să rulezi pe banda din stânga atunci când mergi pe autostradă. Chiar dacă ai impresia că nu este trafic, vitezele sunt ridicate și poți avea mașini care te ajung foarte repede din spate. Menține banda din dreapta, iar după ce depășești alte mașini revin-o rapid.

Uită de telefonul mobil

Atunci când ești la volan acordă toate atenția ta condusului. Nu vorbi la telefon, nu scrie mesaje, nu intra pe internet, chiar dacă staționezi la semafor. Situația se poate schimba în câteva fracțiuni de secundă. Fii responsabil și ține cont că încă nu ai experiență.

Conduci bine? Un program de conducere defensivă te va face și mai bun

La școala de șoferi ai învățat cum să eviți un obstacol? Ai făcut vreodată asta? Probabil că nu. De aceea, este foarte util să cauți și să urmezi serviciile unei școli speciale de condus defensiv. Acolo vei aprofunda manevre și cunoștințe foarte utile pentru orice șofer, nu doar pentru un începător. Este o recomandare utilă pentru toți șoferii, indiferent de experiența pe care o au.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)