autovit.ro

Timbrul de mediu 2013 ar putea deveni istorie

Timbrul de mediu 2013 ar putea deveni istorie daca proiectul de lege al celor doi senatori PNL, Valeriu Victor Boeriu si Cristian Petru Bodea, ar fi aprobat.

Acestia au declarat, potrivit realitatea.net: „Taxa de poluare este profund inechitabila si discriminatorie pentru un posesor de autovehicul inmatriculat dupa anul 2007 obligatia la plata timbrului de mediu / taxa de prima inmatriculare / taxa pentru emisiile poluante, in comparaţie cu cei care au inmatriculat autovehicule in Romania inainte de 2007.”

Acestia sunt de parere ca o taxare corecta se bazeaza pe principiul „poluezi mediul in functie de cat circuli – platesti in functie de cat poluezi.” Astfel, cei doi senatori gasesc consumul de combustibil ca fiind cel mai bun indicator si propun taxarea pe baza kilometrilor parcursi. Posesorii de masini ar trebui sa plateasca proportional cu folosirea acestora, o taxa ce s-ar regasi in pretul carburantului, adica 1 ban/litru de combustibil.

Totodata, senatorii PNL sustin ca nu se justifica temerea referitoare la transformarea Romaniei intr-un cimitir de masini vechi daca va lipsi timbrul de mediu si nu sunt de acord nici cu ideea ca existenta acestuia contribuie la innoirea parcului auto. Acestia sunt de parere ca timbrul de mediu 2013 nu incurajeaza cumparatorul sa achizitioneze o masina care polueaza mai putin ci ii refuza dreptul la cumpararea unui autovehicul in functie de bugetul propriu.

Timbrul de mediu 2013Adoptarea acestui proiect de lege ar debloca si piata auto care a inceput sa se miste din ce in ce mai greu odata cu introducerea noului timbrului de mediu in 15 martie 2013. Conform estimarilor DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor), exista mai mult de 1 milion de masini cu vechime intre 6 si 10 ani, blocate pe piata second hand, iar acesti clienti, cel mai probabil, nu se vor indrepta catre masini noi asa cum doreau autoritatile, deoarece nu au resursele financiare pentru a sustine o astfel de investitie.

Voi ce parere aveti despre acest proiect de lege?

441 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)