autovit.ro

Ține cont de aceste sfaturi când faci o pană

Atunci când totul este în regulă nimeni nu privește o pană ca o problemă prea complicată. Totuși, în momentul în care apare un astfel de eveniment lucrurile pot să fie mai complicate decât pare în primă fază. Chiar dacă ai experiență în a schimba o roată este util să ai în vedere câteva aspecte care vor crește gradul de siguranță al operațiunii.

 

Dacă deja ai făcut pană, înainte de a te apuca de treabă este recomandat să verifici roata de rezervă, deoarece s-ar putea să ai parte de surprize neplăcute. Dacă nu ai obiceiul de a verifica regulat roata de rezervă este posibil ca presiunea din aceasta să fie prea mică pentru a o putea utiliza în condiții de siguranță sau fără a distruge-o. De aceea, este bine ca atunci când faci presiunea pentru roți să nu uiți de roata de rezervă. Astfel, nu vei avea surprize neplăcute atunci când este prea târziu.

După ce ai verificat că roata de rezervă este în regulă, ai grijă cum este poziționată mașina în funcție de trafic. Cel mai bine este ca mașina să fie parcată într-o parcare, în afara părții carosabile. Atenție! Nu schimba o roată, cu mașina pe partea carosabilă dacă pana a survenit spre drum. Este un risc extrem de mare și, pur și simplu, nu merită. Singuranța și viața ta sunt mult mai importante. Chiar dacă ai de parcurs câteva zeci de metri cu pană este bine să poziționezi mașina astfel încât să nu te expui niciunui risc. În cel mai rău caz vei strica o anvelopă, dar nu îți vei risca viața. De asemenea, este important ca suprafața pe care ai oprit să fie dreaptă pentru a putea monta cricul fără probleme.

siguranta

Indiferent de cât de bine ai parcat mașina și cât de bine este delimitată de trafic este foarte important să semnalizezi mașina cu triunghiul reflectorizant, să aprinzi luminile de avarie și să ai grijă mereu la traficul din jur. Nu renunța la semnalizarea mașinii chiar dacă vizibilitatea este bună și ești pe timp de zi. Nicio măsură suplimentară de semnalizare nu trebuie uitată, deoarece siguranța ta este în joc.

Atunci când este vorba de siguranță nimic este este suficient. În astfel de momente nu trebuie să fii comod, ci să îți iei toate măsurile de precauție posibile. Parchează inteligent și semnalizează foarte bine mașina atunci când ai o pană. De asemenea, nu uita să verifici regulat roata de rezervă.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)