autovit.ro

Tinerii sunt tentati de viteza si alcool

Trei din patru tineri conducatori auto recunosc faptul ca nu respecta limitele de viteza din trafic, inclusiv faptul ca accelereaza la culoarea galbena a semaforului si trec pe culoarea rosie. Iar concluziile studiului nu se opresc aici…

Studiul Goodyear a investigat comportamentul a 6.400 de tineri conducatori auto cu varste sub 25 de ani din 16 piete (15 tari europene si Africa de Sud) si a oferit cateva aspecte interesate in ceea ce priveste comportamentul tinerilor conducatori auto in trafic.

Dupa ce am vorbit despre agresivitatea in trafic si despre pericolul pe care il reprezinta soferii incepatori, se pare ca tinerii mai au probleme si cu viteza la volan ori chiar cu consumul de alcool.

Viteza ridicata la volan este mai raspandita in randul barbatilor tineri, poate pentru ca se simt mai siguri la volan sau pentru ca sunt mai interesati in a se evidentia fata de ceilalti. Astfel 70% dintre barbati si 62% dintre femei recunosc faptul ca depasesc limita de viteza atunci cand conduc.

Insa viteza nu este singura problema a tinerilor soferi… Se pare ca, in ciuda faptului ca au luat permisul de conducere doar de cativa ani, tinerii soferi ignora multe reguli importante de circulatie. Studiul a aratat ca 43% dintre barbati si 35% dintre femei recunosc ca nu au respectat semnificatia semnelor de circulatie. Mai mult, aproximativ 41% dintre barbati si 33% dintre femei recunosc ca iau curbele cu viteza si un enorm procent de 50% din tineri afirma ca au depasit mai mult de un vehicul odata pe o sosea cu doua benzi.

Un alarmant procent de 24% dintre barbati si 15% dintre femei recunosc ca s-au urcat la volan dupa ce au consumat alcool. Tinerii conducatori auto din Africa de Sud sunt cei mai predispusi sa conduca sub influenta alcoolului (45%), in timp ce britanicii sunt situati la polul opus, cu un procent de numai 4%. Mai mult, in Europa exista 3.360.000 de tineri conducatori auto care consuma bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan.

Voi ce parere aveti despre concluziile acestui studiu?

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)