autovit.ro
B SECTIUNI

Top cinci automobile coreene disponibile pe Autovit.ro

Producătorii coreeni de automobile au făcut pași extrem de mari în ultima perioadă. Mărci ca Hyundai, Kia sau Ssangyong au reușit să se lupte de la egal cu producătorii europeani sau japonezi.

Acum mai bine de 20 de ani, Daewoo era prima marcă auto din străinătate la care românii aveau acces. Asamblate la Craiova, modele ca Cielo, Tico, Matiz sau Espero aveau să devină o alternătivă la modelele Dacia produse înainte de venirea francezilor de la Renault.

Daewoo nu mai există astăzi, dar modelele produse în acea eră încă sunt pe străzi. Însă, alte mărci din Coreea de Sud au crescut și s-au stabilit în Europa. Iată câteva exemple disponibile pe Autovit.ro:

Kia Stinger

Producătorul coreean Kia a îndrăznit să producă un model după rețeta clasică a sedan-urilor sportive. Cu tracțiune spate și motoare puternice, modelul Stinger este o alternativă interesantă la modelele europene din același segment. Exemplarul din anunțul de mai jos este produs în 2018, a parcurs doar 2.500 km și este echipat cu motorul T-GDI de 2.0 litri ce oferă 255 CP. În oferta Kia există și o versiune Stinger cu motor V6 de 3.3 litri ce oferă 370 CP.

Vezi anunțul: Kia Stinger 2.0 T-GDI, 2018, 35.900 euro

Hyundai Tucson facelift

SUV-urile produse de Hyundai sunt extrem de populare datorită raportului excelent între calitate și preț, iar producătorul coreean a cărui uzină se află în Republica Cehă oferă la această oră trei modele diferite de SUV-uri în gama sa. Modelul Tucson este preferatul publicului, iar acesta a trecut de curând printr-un facelift. Exemplarul din anunț aparține unui dealer autorizat și este echipat cu motorul pe benzină T-GDi 1.6 litri de 177 CP și cutie de viteze automată cu două ambreiaje.

Vezi anunțul: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI, 2018, 29.890 euro

 

Kia Niro Hybrid

Modelele hibrid sunt și ele parte din oferta producătorilor coreeni. Kia Niro Hybrid este poate cel mai bun exemplu. Cu dimensiuni reduse, Niro Hybrid este un automobil excelent pentru uzul urban, iar sistemul de propulsie este format dintr-un motor pe benzină 1.6 GDI și un motor electric ce oferă împreună o putere de 141 CP. Exemplarul din anunțul de mai jos a fost mașină de prezentare la unul din dealerii autorizați Kia din București și a parcurs doar 1.000 km.

Vezi anunțul: Kia Niro Hybrid, 2018, 28.990 euro

 

Ssangyong Tivoli XLV

Cu o istorie ceva mai zbuciumată, Ssangyong încearcă să își găsească din nou calea și se concentrează doar pe producția de SUV-uri la prețuri accesibile. Modelul Tivoli este cel mai mic SUV din gama Ssangyong, iar modelul din anunțul de mai jos este versiunea XLV oferă un plus de spațiu în spate, portbagajul având un volum de încărcare de 720 litri.

Vezi anunțul: Ssangyong XLV 1.6 e-XDI, 2016, 16.980 euro

 

Daewoo Matiz

Matiz a fost una dintre cele mai populare mașini de oraș la începutul anilor 2000. Preferată de publicul feminin și nu numai, Daewoo Matiz a rezistat anilor și încă există exemplare în stare foarte bună și multe din ele circulă încă fără probleme. Exemplarul din anunțul de mai jos este versiunea cu facelift ce a fost comercializată pe piețele din vestul Europei. Este echipat cu un motor de 1.0 litru aspirat cu patru cilindri și oferă 62 CP. Versiunule fabrica în România aveau o parte frontală diferită și erau echipate cu motoare de 800 cmc, trei cilindri și 50 CP.

Vezi anunțul: Daewoo Matiz, 2004, 999 euro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)