autovit.ro

Top jocuri cu mașini

Atât între copii, cât și între adulții pasionați de industria automobilelor, jocurile cu mașini reprezintă atracția principală în materie de petrecere a timpului liber acasă. Indiferent de vârstă, fiecare dintre noi își dorește să ajungă la volanul unei mașini consacrate, precum modelele Porsche sau Ferrari, iar de multe ori, jocurile video cu mașini oferă singura oportunitate de a ne îndeplini acest vis. În era digitală, experiențele pe care le trăim în fața televizorului pot fi aproape la fel de reale, dar mai ales distractive. Indiferent că îți dorești să-i oferi copilului tău un nou joc sau cauți inspirație pentru cele pe care le poți juca alături de prietenii tăi, îți prezentăm o listă cu cele mai bune și populare jocuri cu mașini:

Jocuri vineo cu mașini
Jocuri video cu mașini pentru copii

Jocuri video cu mașini

Jocurile video cu mașini nu se încadreaza doar într-o categorie anume, ci diferă în funcție de poveste, genul de condus pe care îl promovează și reguli specifice. Însă există o gamă variată, care se adresează fiecărui împătimit de jocuri cu mașini. Iată câteva exemple:

Forza Horizon

Forza Horizon este un joc lansat în 2012, creat de Playground Games. Acesta este cel de-al 5-lea joc din seria Forza, conceput pentru Xbox 360, iar acțiunea se petrece în evenimentul fictiv Horizon Festival. Jucătorii trebuie să avanseze în cursele din Colorado și să câștige popularitate, prin cascadorii și viteză. Cursa nu urmează un drum clasic, precum în cadrul celor profesionale, ci are loc pe drumuri publice, închise temporar pentru ceilalți participanți la trafic. Din acest motiv, există chiar porțiuni unde masinile pot fi conduse în condiții de off-road. Ca jucător, poți câștiga curse și notorietate, printr-un stil de condus agresiv, prin confruntări și provocări directe cu ceilalți piloți. Drifturile, mersul pe două roți și alte acrobații similare te ajută să acumulezi puncte importante.

joc pe calculator cu masini

Creatorii jocului au declarat că în spate se ascunde conceptul unui festival de muzică, prin locația aleasă, dar și prin peisajele surprinzătoare. Grafica jocului Forza Horizon aduce jucătorilor o satisfacție mai mare, tocmai datorită mediului înconjurător și elementelor care deosebesc o astfel de cursă de mașini de una clasică, precum cele de raliu. Jocul îți pune la dispoziție posibilitatea să-ți personalizezi mașina, să vinzi și să cumperi alte mașini, să bați recordurile celorlalți jucători și să te întreci chiar și cu avioane sau elicoptere. Soundtrack-ul jocului este, de asemenea, în ton cu festivalurile mari de muzică și include piese ale artiștilor precum Avicii, Skrillex și Empire of The Sun. 

Forza Horizon s-a bucurat de un succes real, primind ratinguri între 6 și 9 din partea criticilor din domeniu. Printre elementele care au atras atenția criticilor se numără grafica spectaculoasă și trecerile de la zi la noapte, dar și posibilitatea de multiplayer pe care o oferă jocul. Acesta conține o gamă de 200 de mașini dintre care jucătorii pot alege, iar varianta din 2016, Forza Horizon 3, s-a vândut în 3.91 milioane de copii.

Drive

Jocul cu mașini Drive este inspirat de filmele de acțiune din anii 1970. Drive oferă jucătorilor opțiunea de a alege o mașină cu care să străbată drumuri lungi, fără reguli sau provocări. Jocul face parte din categoria „endless driving” (condus neîntrerupt) și a fost lansat în martie 2019. Acesta este gândit ca o oportunitate perfectă pentru ca iubitorii de jocuri cu mașini să se relaxeze virtual la volanul unei mașini și să se bucure, în același timp, de experiența unui joc video.

jocul drive

Drive a fost conceput pentru a se juca pe Nintendo Switch și oferă o grafică asemănătoare cu cea a benzilor desenate. De asemenea, jocul poate fi downloadat și pentru Android și iOS. Mașinile pe care le poți alege, ca jucător, urmează inspirația anilor 70-80, cu un număr de peste 100 de modele. Locațiile în care poți conduce virtual mașina ta vintage preferată variază de la drumuri forestiere în condiții de iarnă și alei pavate până la deșert și la străzile unui complex rezidențial. Jocul este potrivit pentru adulții și copiii care apreciază aventura, în combinație cu vremurile de altădată.

jocuri de top cu masini

The Crew

Lansat în 2014, The Crew este un joc cu mașini, care oferă libertate absolută jucătorilor. Acest lucru înseamnă că poți explora tot universul pe care îl ai la dispoziție, precum diferite locații din America. The Crew este, de asemenea, un joc conceput pentru online, motiv pentru care mulți critici au fost dezamăgiți de calitatea acestuia, în special din cauza momentelor de lag. În joc se regăsesc șase mari orașe din America: Detroit, Chicago, New York, Miami, Las Vegas și Los Angeles. Acestea pot fi explorate cu mașina, în timp ce jucătorii se infiltrează în grupuri infracționale. Punctele în plus se câștigă cu ajutorul activităților care implică un stil de condus similar cu cel al curselor. 

The Crew urmărește un fir prestabilit, o poveste care îl are ca protagonist pe Alex Taylor, un infractor care acceptă să colaboreze cu poliția pentru a face lumină într-un caz important de crimă. Povestea are menirea de a te ține captivat și de a te încuraja să profiți de libertatea pe care o oferă jocul. Unul dintre punctele forte este reprezentat chiar de titlu, deoarece jucătorii pot forma grupuri sau crew-uri, pentru a câștiga notorietate și puncte esențiale în joc. Modul multiplayer oferă posibilitatea unui grup de maximum 8 persoane. Până în ianuarie 2015, jocul a fost vândut în 2 milioane de copii și a fost urmat de încă două jocuri din aceeași serie: The Crew: Wild Run și The Crew: Calling All Units.

need for speed

Need For Speed

Printre cele mai cunoscute jocuri cu mașini se numără și popularul Need For Speed. Orice astfel de listă include jocul lansat pentru prima dată în 1994, de către Electronic Arts. Mașinile, libertatea, viteza și stilul agresiv pe care le promovează Need For Speed au atras, de-a lungul timpului, fani de toate vârstele și categoriile sociale. Seria este considerată cea mai de succes din lumea jocurilor video, cu peste 150 de milioane de copii vândute. Există, de asemenea, peste 10 jocuri lansate de diferiți producători, care duc numele mai departe și creează versiuni în ton cu tehnologia contemporană (grafica vizuală populară în prezent). De asemenea, studiile de piață și profilul celor interesați de aceste jocuri ajută la dezvoltarea celor mai potrivite variante. 

Need For Speed urmărește un fir clasic, jucătorii fiind transpuși în cadrul unor curse de mașini, iar majoritatea modelelor din care poți alege sunt autoturisme sport de mare viteză. Majoritatea versiunilor îți permit să alegi o mașină cu cutie manuală sau automată, iar în variantele mai noi, începând cu 2014-2015, există posibilitatea de drifturi și alte manevre mai mult sau mai puțin periculoase. Ca jucător, este important să rămâi în cursă, indiferent de cât de multe acrobații faci și ce situații urmărești, deoarece, odată ce lovești puternic mașina, cursa va lua sfârșit. 

În timp, mașinile pe care poți să le alegi în joc au devenit mai puternice, tunate și spectaculoase. Printre acestea, se numără Lamborghini Murcielago, Mercedes-Benz SLR McLaren, Ford GT, Chevrolet Camaro și Nissan Skyline. În majoritatea versiunilor Need For Speed, cursele au loc în locații fictive, lucru care oferă mai multă libertate în ceea ce privește designul grafic și posibilitățile jucătorilor. Cât despre platforme, Need For Speed este disponibil pe Xbox, Playstation, dar și pe sistemele de operare Android și iOS. 

jocul asphalt

Asphalt

Jocul creat de cei de la Gameloft, cu prima versiune lansată în anul 2014, ajută pasionații de jocuri cu mașini să simtă adrenalina curselor ilegale, la volanul mașinilor sport puternice. Asphalt oferă varietate în ceea ce privește locațiile curselor și încurajează jucătorii să treacă prin diferite situații sau drumuri, pentru a câștiga puncte. Poți conduce în condiții de off-road, poți fi urmărit de mașini de poliție și te poți întrece cu ceilalți jucători. Toate acestea sunt ingredientele ideale pentru un joc cu mașini, care stârnește atenția oricărui pasionat de autoturisme. Punctele câștigate în timpul curselor ajută la upgradarea mașinilor și oferă acces la o gamă mai largă de piste de raliuri și locații neconvenționale. 

Până în momentul de față, există 9 jocuri în seria Asphalt, majoritatea disponibile pe platforme precum Nintendo Switch și sistemele de operare Android, iOS, MacOS și Windows. La fel ca majoritatea jocurilor cu mașini, Asphalt oferă și posibilitatea de a fi jucat ca multiplayer. În acest fel, te poți bucura de o competiție adevărată, alături de prietenii tăi, fără a te pune în pericol în viața reală. Jocurile cu mașini sunt oportunitatea potrivită pentru toți iubitorii de adrenalină, aceștia putând chiar dezvolta o pasiune pentru lumea jocurilor video. 

Colin McRae Rally

Colin McRae Rally este un joc cu mașini, dedicat celor pasionați de raliuri. Inspirat din curse reale, acesta include chiar și piloți de raliu care au concurat de-a lungul timpului în Campionate Mondiale. Inclusiv titlul jocului face referire la pilotul Colin McRae. Conform Wikipedia, acesta a oferit chiar o serie valoroasă de detalii tehnice, în timpul procesului de creare a jocului. Colin McRae Rally a fost lansat în anul 1998, iar cea mai recentă versiune a jocului, Dirt 5, a ajuns la public în noiembrie 2020. Jocul oferă experiența unui raliu adevărat, cu obstacole și teren denivelat, prin care piloții își demonstrează îndemânarea și priceperea.

jocuri populare cu masini

Printre mașinile pe care le poți alege, se numără cele mai populare modele folosite de piloții cu renume: Lancia Stratos, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Subaru Impreza și mașina lui Colin Rae – Ford Focus. De exemplu, versiunea din 2013 a jocului se face remarcată prin și mai multe provocări, care presupun curse rapide, raliuri clasice și posibilitatea de a-ți personaliza vederea de la volan și controalele. Jocul oferă o întreagă experiență și prin problemele pe care le pot avea mașinile, atunci când sunt accidentate. Gândit pentru Xbox și Playstation, din 2005, jocul este disponibil și pentru Windows, iar versiunea din 2013 a fost gândită și pentru sistemele de operare Android și OS X.

Real Racing

În materie de jocuri cu mașini pentru mobil, Real Racing se face remarcat cu o grafică impresionantă, cu versiuni HD pentru Ipad. Primul Real Racing a fost lansat în anul 2009, urmat de două versiuni, în anii 2012 și 2013. Jocul este gândit pentru a răspunde nevoilor celor care preferă să se joace pe mobil sau pe tabletă, iar jucătorii pot controla mașinile prin mișcarea telefonului în stânga sau dreapta. Setările pot fi modificate în funcție de preferințe. De exemplu, direcția poate fi controlată și prin atingerea ecranului, iar unul dintre moduri include chiar și un volan virtual, un schimbător de viteză și frână de mână.

jocul real racing

Jocul poate fi parcurs în funcție de nivelul de dificultate și de tipul mașinii (Hatch, Sedan, Muscle și Exotic). Real Racing poate fi jucat și ca o cursă lungă, ca multiplayer sau în trialuri online. Poți alege dintr-un număr de 12 locații și peste 40 de modele de mașini. Notele primite după review-uri sunt pozitive, cu un scor de 88/100 pe Metacritic și 9/10 pe IGN. Criticii au aplaudat calitatea vizualului și aspectul realist al acestui joc pentru mobil. Mulți dintre aceștia au încoronat Real Racing drept cel mai bun joc cu mașini pentru Iphone.

csr racing

CSR Racing

Custom Street Racing este un alt exemplu de joc cu mașini, creat pentru iOS și Android, care a ajuns rapid în preferințele celor pasionați. În 2012, jocul a câștigat peste 12 milioane de dolari, în doar o lună de la lansare. Ca jucător, trebuie să te faci remarcat într-un oraș pustiu, care este condus de o altă grupare de șoferi de curse. Pentru a avansa în joc, ești nevoit să dovedești că ai calități superioare față de cele ale liderului grupului, iar apoi, vei fi provocat la rematchuri. Dacă reușești să treci cu brio de toate probele, câștigi mașina liderului. Poți alege diferite moduri de a juca, inclusiv în funcție de nivelul de dificultate. CSR Racing este ușor de jucat, deoarece nu implică prea multe controale, dar regulile din cadrul curselor te ajută să câștigi suficiente puncte, care se transformă în bani folosiți pentru repararea sau tunarea mașinii. Recenziile criticilor au fost pozitive, cu un scor de 67/100 pe Metacritic.

gear club unlimited

Gear Club Unlimited

Gear Club Unlimited este un joc cu mașini, urmând tipul clasic de cursă și fiind lansat în decembrie 2018 pentru Nintendo Switch. Jocul oferă o gamă de 32 de mașini și trei tipuri de curse: Race, Rally și Time Attack. Printre mașinile pe care le poți alege se numără Ford Mustang, Pagani Huayra Roadster și Ford Mustang GT. În vreme ce criticii au felicitat grafica folosită în joc, mai puțin apreciat a fost stilul repetitiv al curselor. Deoarece Gear Club Unlimited îți permite doar să treci prin experiența unei curse de mașini obișnuite, nu este jocul ideal pentru cei pasionați de adevărata adrenalină a unui raliu sau a întrecerilor ilegale. Totuși, jocul este potrivit pentru o sesiune relaxantă și pentru cei care apreciază, mai degrabă, jocurile cu mașini cât mai simple.

Jocuri video cu mașini pentru copii

Copiii dezvoltă, de asemenea, destul de devreme, o pasiune pentru jocurile cu mașini, dar, ca părinte, trebuie să te adaptezi la vârstele lor. Este recomandat să alegi jocuri cu mașini mai puțin agresive pentru copii, în special la început. Iată câteva opțiuni:

jocuri pentru copii cu masini pe calculator

Hot Wheels

Hot Wheels este un brand recunoscut, care oferă publicului o gamă variată de automachete, încă din anul 1968. Succesul acestora a luat amploare rapid și au reușit să își depășească ușor competiția de pe piață. Mașinile Hot Wheels sunt potrivite pentru a stârni curiozitatea copiilor, în special dacă aceștia arată un interes pentru mașini. Farmecul Hot Wheels stă în rampele de curse vândute separat sau în set, alături de mașinile de jucărie. Copiii pot colecționa diferite modele de mașini cu care, mai apoi, se pot întrece pe seturile de joacă de diferite dimensiuni, forme și dificultăți. Atât procesul de asamblare, cât și jocul cu mașinile pot deveni activitățile preferate ale copiilor de diferite vârste.

hot wheels

Hill Climb Racing

HiIl Climb Racing este un joc 2D, lansat în 2012, și se bazează pe conducerea unei mașini pe deal, cu scopul de a colecționa monede. Un joc cu reguli și grafică simple, acesta este potrivit pentru copiii mici, care învață să folosească smartphone-ul în momentele de relaxare. Pentru a controla mișcările mașinii, este nevoie doar de două butoane, dar jucătorii pot câștiga puncte bonus pentru diferite acrobații făcute pe terenul accidentat. În ciuda simplității sale, jocul a primit recenzii satisfăcătoare din partea criticilor, cu o notă de 7/10 pe Mobil.

Jocurile cu mașini, indiferent că este vorba despre cele video sau cele pentru copii, vor fi mereu populare. Pasionații de mașini înțeleg dorința de a cunoaște adrenalina chiar și într-un cadru virtual, iar împătimiții de jocuri video vor avea mereu un punct sensibil pentru cursele de mașini.

Sursa foto: 

ign.com

drivegame.com

ubisoft.com

purenintendo.com

codemastersblog.com

bluestacks.com

adweek.com

amazon.com

videogamer.com

shutterstock.com

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)