autovit.ro

Top motociclete rapide: modele rulate disponibile

Se spune că omul gospodar își face iarna car, așa că nu există moment mai bun decât sosirea sezonului rece, pentru a face o cercetare a pieței de motociclete. Dacă aștepți să se usuce asfaltul, ca să te bucuri de senzații tari, ai face bine să pui la punct o listă cu modelele cele mai rapide. Dintre toate, te vor interesa cel mai mult exemplarele care sunt disponibile, în general, la mâna a doua, dar care au un rulaj rezonabil. 

Vei scădea, astfel, mult din prețul de achiziție, dar vei avea de suportat consecințele unei uzuri moderate, un factor foarte important în cazul unei motociclete de viteză. În continuare, ai o selecție care te-ar putea ajuta să faci mai repede o alegere, în funcție de bugetul disponibil. Modelele de mai jos au prețuri care încep de la 15.000 de euro, în funcție de anul fabricației și de specificațiile particulare. 

Vezi 👉 AICI oferta noastră de MOTOCICLETE

BMW R 1250 R

BMW R 1250 R

Cu un caracter inconfundabil, R 1250 R oferă mai mult dinamism ca niciodată, datorită unei noi motorizări în 4 timpi, cu doi arbori cu came în chiulasă și distribuție variabilă BMW ShiftCam. Agregatul de tip boxer, cu doi cilindri, are o cilindree de 1.254 cc și oferă 136 de cai-putere. Deși, la 239 kg, nu are o masă neglijabilă, BMW R 1250 R reușește să atingă peste 200 de km/h. Mai puțin relevantă, la prima vedere, cifra aferentă consumului nu este deloc una rea: 4,75 l/100 km. 

MV Agusta Dragster RR

MV Agusta Dragster RR

Cu 140 CP scoși dintr-un motor în trei cilindri de 798 centimetri cubi, naked-ul italian pune la bătaie un cuplu de 87 Nm. Schimbările rapide de rapoarte sunt favorizate de ambreiajul multi-disc, cu acționare hidraulică, ce face legătura cu o cutie în 6 viteze. Astfel, MV Agusta Dragster RR atinge 244 km/h, iar sistemul de frânare radial, furnizat de Brembo, este pregătit pentru momentele în care distracția riscă să degenereze. Pe roata din față acționează patru pistoane, iar pe cea posterioară, două. La întregul proces contribuie un sistem ABS optimizat pentru limitarea riscului ca roata din spate să se ridice. 

Vezi categoria noastră de  ▶ PIESE

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kawasaki Ninja ZX-6R

Cu un motor de 636 centimetri cubi, cu patru cilindri în linie și cu două axe cu came, ZX-6R are 127 CP și pune la bătaie un cuplu de peste 70 Nm, la 11.500 rpm. Greutatea de 195 kg și transmisia optimizată, cu șase rapoarte, favorizează obținerea unei valori excelente a vitezei maxime: 281 km/h. Siguranța rider-ului este asigurată de sistemul de frânare Kawasaki Intelligent Anti-lock Brake System, precum și de sistemul de control al tracțiunii. 

Vezi categoria noastră de 👉 AUTOTURISME

KTM 1290 Super Duke R

KTM 1290 Super Duke R

Un brand mai puțin întâlnit pe circuite, dar cât se poate de competent, în materie de accelerații puternice, KTM nu a făcut niciun compromis, atunci când l-a creat pe Super Duke R. Naked-ul are un motor în patru timp și doi cilindri dispuși la 75 de grade, cu o capacitate de 1301 cmc și cu 177 CP. Super Duke R folosește o transmisie cu șase viteze și are o viteză maximă de 289 km/h. Greutatea modelului este de 189 kg, iar frânarea este asigurată de un sistem Brembo Stylema Monobloc, cu patru pistoane și cu două etriere montate radial.

Suzuki GSX 1300R Hayabusa

Suzuki GSX 1300R Hayabusa

Un nume de legendă, cum este Hayabusa, nu putea lipsi de pe o listă a motocicletelor super rapide. Avantajul acestui model vine din caracterul lui polivalent, care îl recomandă pentru o utilizare cotidiană. Motorul de 1340 centimetri cubi are patru cilindri și pune la bătaie 175 de cai-putere. Hayabusa nu este neapărat o motocicletă ușoară, cu ale sale 248 kg. Cutia de viteze în șase rapoarte, cu ambreiaj hidraulic, favorizează obținerea unei viteze maxime care este rezervată exclusiv cunoscătorilor: 312 km/h.  

Viteza nu ar trebui să fie singurul criteriu în funcție de care să îți alegi viitoarea motocicletă, mai ales dacă nu ai în spate un număr foarte mare de kilometri. Cu informațiile de mai sus, vei putea cântări mai bine viitoarea decizie și estima modul în care îți va fi influențat stilul de a conduce. 

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)