autovit.ro

Top muzee auto pe care le poți vizita virtual

Cu sau fără măsuri de distanțare socială, un pasionat de cultură auto își va dori mereu să adauge la palmares cât mai multe muzee vizitate. Atunci când călătoriile sunt mai greu de planificat și de realizat, iar instituțiile de profil sunt închise, ne sare în ajutor tehnologia. Poți să te plimbi printre exemplare legendare, cum ar fi BMW 507, Lamborghini 350 GT sau McLaren F1 și fără să ai nevoie de un bilet de intrare, dar partea cea mai bună este oportunitatea de a descoperi mașini despre care nu știai că există. Enigmaticul Mercedes-Benz C11, impunătorul Skoda VOS sau romanticul Ferrari 166 Inter Aerlux te vor fascina și vor putea fi admirate chiar din confortul propriei locuințe. Facem, mai jos, o trecere în revistă a principalelor muzee cu tur virtual.

Vezi 👉 AICI oferta noastră de AUTOTURISME

Muzeul Skoda

Una dintre cele mai populare mărci auto ale Europei are o istorie cu care puțini producători se pot mândri. Amenajat într-o cochetă clădire istorică, muzeul Skoda poate fi admirat atât cu ajutorul Google Street View, cât și prin intermediul unui clip compatibil cu tehnologia VR. Colecția producătorului din Mladá Boleslav este organizată pe trei categorii specifice: Evolution, Tradition și Precision. Dacă prima te va surprinde cu biciclete, motociclete și tricicluri de pe vremea lui Laurin și a lui Klement, întemeietorii companiei, în cea de-a treia vei descoperi proiecte de restaurare a unor modele istorice. 

Muzeul Mazda

Nu toată lumea s-ar aștepta ca producătorul asiatic, asociat cu tehnologia de ultimă oră, să aibă o istorie foarte îndelungată. Cu toate acestea, până la tehnologia Skyactiv au trecut nu mai puțin de 100 de ani, în care compania niponă a trecut de la fabricarea mașinăriilor industriale la conceperea și asamblarea automobilelor. Muzeul Mazda, din Hiroshima nu era, oricum, o destinație foarte ușor de atins, așa că ai un motiv în plus pentru a profita de disponibilitatea unui muzeu online. Cu un palmares de invidiat și în domeniul motoarelor, Mazda are o secțiune specială, dedicată acestui capitol. 

Muzeul Mercedes-Benz

Primul producător auto din lume nu putea lipsi din galeria brandurilor care își expun online moștenirea istorică. Toate exemplarele din muzeul Mercedes-Benz, amenajat, în realitate, pe opt niveluri, pot fi admirate pe ecranul laptopului sau al telefonului mobil, iar numărul total al exponatelor ajunge la  nu mai puțin de 160. Nu doar mașinile merită admirate, în acest caz, ci și clădirea, creată special pentru acest scop și construită având ca inspirație ADN, ce adăpostește genomul uman. 

muzeu bmw auto online

Vezi categoria noastră de  ▶ PIESE

Muzeul BMW

Nici rivalii bavarezi ai celor de la Mercedes-Benz nu se lasă mai prejos la capitolul clădirii care le adăpostește muzeul. Spectaculoasă ca aspect, aceasta este rivalizată de BMW Welt, cel mai mare showroom al mărcii, aflat în proximitate și a cărui formă imită o tornadă. La interior, ai acces la colecția completă de modele, de la arhaicul Dixi la exuberantul BMW M1. Peste 120 de exemplare din toate perioadele istorice ale mărcii ți se dezvăluie în muzeul BMW online, dar numai prin intermediul unei aplicații dedicate, ce poate fi descărcată pe terminalele cu iOS și Android. 

Muzeul Volvo

La fel ca toate celelalte muzee din această listă, nici cel al scandinavilor din Göteborg nu poate fi vizitat fizic. Spre deosebire de multe altele, însă, muzeul Volvo este locul în care producătorul expune o colecție completă de camioane, autocare și chiar utilaje de construcții. Dacă te numeri printre nostalgicii legendarei serii 240, te vei putea bucura de o expoziție dedicată, printre ale cărei exponate se numără și cel pe care fondatorul companiei IKEA l-a condus până la finalul vieții. Evenimentul a debutat în luna aprilie a anului 2020 și va avea o durată de 12 luni. 

Muzeul Porsche

Probabil cel mai fierbinte punct de pe lista unui veritabil pasionat auto, muzeul Porsche reprezintă o mare pierdere pentru cei care își planificaseră itinerarii de poveste. 80 de modele sunt disponibile online, iar colecția nu se rezumă doar la exemplare de serie. Pedigree-ul competițional al unei mărci cu anvergura pe care o are Porsche vine la pachet cu un veritabil panteon de modele care au scris istorie pe marile circuite ale lumii, cum ar fi 917, 956 sau 919 Hybrid LMP1.  

muzeu porsche auto online

Vezi categoria noastră de 👉 AUTOUTILITARE

Muzeul Ferrari

Cel mai sonor nume din această listă se confundă cu istoria Formula 1, iar muzeul de la Maranello este un veritabil altar închinat motorsportului. În muzeul online, poți vedea colecția completă de bolizi ai Căluțului Cabrat, ce au defilat atât în Marele Circ, cât și la Le Mans. Un loc aparte al acestei expoziții este secțiunea intitulată Michael 50, dedicată celui mai prolific pilot al casei italiene. Aceasta găzduiește modele pilotate de Schumacher, din 1996 până în 2006, dar și două exemplare de stradă, la dezvoltarea cărora el a contribuit: Ferrari F430, din 2007, respectiv Ferrari California, din 2008. 

Muzeul Lamborghini

Se spune că e înțelept să îți păstrezi dușmanii mai aproape decât i-ai ține pe prieteni. Între Maranello și Sant’Agata Bolognese sunt doar 35 de kilometri, o distanță pe care orice model Ferrari sau Lamborghini o poate parcurge mai repede decât ai savura un espresso amaretto. Din fericire, depărtarea dintre tine și muzeul Lamborghini poate fi anulată complet, datorită tehnologiei ce îți permite să vezi 50 de ani de inovație, din fotoliul tău preferat. Alături de exemplare ca Miura sau Diablo, poți admira rarități contemporane, precum Centenario, Huracán Performante sau Aventador SVJ. 

Nu peste mult timp, vei putea admira toate modelele enumerate mai sus chiar în muzeele care le găzduiesc. Deocamdată, poți planifica o seară în care, pur și simplu, să visezi la momentele glorioase ce au construit pasiunea pentru mașini. 

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)