autovit.ro

Totul despre Audi skysphere concept

Într-o lume auto care se pregătește tot mai mult pentru un viitor electric, Audi pare să se poziționeze în tabăra celor care vor să determine întreaga evoluție. Skysphere concept face parte dintr-o triadă futuristă, alături de conceptele Grand Sphere și Urban Sphere. Chiar dacă pare venit de pe altă planetă, skysphere concept se inspiră din eleganța etalată cândva de Horch 853 roadster. Despre cum își propune prototipul să înlocuiască ideea de conducere a mașinii cu noțiunea de experiență plăcută și despre cum își poate lungi caroseria, afli în cele de mai jos.

Vezi 👉 AICI oferta noastră de AUTOTURISME

Ce motor are Audi skysphere concept

Conceptul folosește un motor electric, poziționat pe puntea spate, o soluție care produce 632 de cai-putere și un cuplu de 750 Nm – valori excelente în mod normal, dar necesare pentru o mașină electrică a cărei masă deloc neglijabilă, cifrată la 1.800 kg, nu trebuie să compromită în niciun fel agilitatea. Audi skysphere concept reușește sprintul de la 0 la 100 de km/h în doar patru secunde. 

De altfel, o provocare suplimentară pe care inginerii din Ingolstadt au fost nevoiți să o contracareze a fost înglobarea cât mai firească a pachetului de baterii. Acesta este amplasat în principal în spatele habitaclului, dar anumite componente ale sale se găsesc și în tunelul central. Astfel, skysphere concept obține o distribuție a greutății pe puntea motoare în proporție de 60%. 

Autonomia mașinii este estimată la 500 de kilometri, conform standardului de testare WLTP. Această distanță potențială este accesibilă exclusiv în modul de rulare GT. Caracterul economic, vine, însă, cu marele revers al medaliei: controlul asupra parcurgerii drumului este preluat de multitudinea de sisteme electronice înglobate în skysphere concept, iar șoferul devine simplu spectator.  

Vezi categoria noastră de ▶ PIESE

Ce motor are Audi skysphere concept

Cum este interiorul lui Audi skysphere concept

În habitaclul lui skysphere concept, desenat în stil Art Deco, pasagerii sunt tratați cu aceeași importanță atribuită și șoferului. Astfel, ei au parte de un ecosistem digital dedicat, în confort deplin, datorită scaunelor ce primit o libertate de mișcare demnă de un loc la first class, pe o linie aeriană. Display-ul orizontal, dedicat pasagerilor, cu o lățime de 1415 mm și cu o înălțime de 180 mm?, oferă informații legate de traseu sau de punctele de încărcare, dar și acces la social media. 

Comenzile pentru instalația de climatizare sunt localizate în ecranele tactile din portiere, iar norocoșii care vor avea ocazia să experimenteze pe viu conceptul vor fi răsfățați la capitolul sonorizare. Unele dintre difuzoare sunt camuflate de panourile interioare ale ușilor, în timp ce altele sunt plasate în peretele ce separă interiorul de compartimentul motor. Audi pune accent pe faptul că materialele folosite la interior sunt obținute responsabil, iar aici se încadrează lemnul de eucalipt și pielea sintetică. 

Vezi categoria noastră de 👉 MOTOCICLETE

Ce tehnologii folosește Audi skysphere concept

Menționam mai sus despre modul de rulare Grand Touring. Ei bine, personalitatea duală a skysphere concept este materializată prin opoziția dintre Grand Touring și Sport, cele două setări în care conceptul este gândit să funcționeze. Dacă, în cazul primei dintre ele, volanul și pedalele se retrag din unghiul vizual al șoferului, în cel de-al doilea, mașina se scurtează, iar virarea pe roțile din spate este activată. 

De altfel, doar în modul Sport poți profita de o experiență de condus veritabilă, cu o agilitate garantată de reducerea lungimii mașinii de la 5,19 metri (cât măsoară în modul GT), la 4,94 metri. Ecranul din dreptul șoferului este folosit pentru controlul sistemelor mașinii, în modul Sport, în timp ce, în GT, devine gadgetul de acces la videoconferințe sau ecranul pe care pot fi urmărite filme. 

Spectaculos și vizionar, Audi skysphere concept nu face altceva decât să stârnească interesul în legătură cu celelalte două concepte. Mai mult de atât, tehnologiile etalate de concept sunt atât extravagante, cât și fezabile, după ultimele evoluții din domeniu. 

Credit foto: Audi

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)