autovit.ro
B SECTIUNI

Toyota a prezentat oficial noua generație a modelului sport Supra

Toyota a prezentat oficial cel mai nou model din gama sa. După o serie de teasere, noul model Supra a fost dezvelit oficial la Salonul Auto de la Detroit. Cu o platformă tehnică comună cu modelul BMW Z4, noua Toyota Supra oferă 340 CP.

Primele imagini oficiale și informații despre noul model Toyota Supra au fost publicate oficial. Prezentată în cadrul Salonului Auto de la Detroit, noua generație Toyota Supra este un model sport cu două portiere propulsat de un motor de 3.0 litri cu șase cilindri în linie.

Modelul a fost dezvoltat în comun cu germanii de la BMW, platforma tehnică fiind identică cu cea a noului model BMW Z4. Ambele modele au un ampatament de 2.470 mm, iar Supra are o lungime totală de 4.380 mm. Vizual, Toyota Supra a preluat multe elemente de design de la conceptul FT-1 cu o parte frontală agresivă și un plafon ondulat. Multe elemente din fibră de carbon subliniază caracterul sportiv al modelului ce poartă în denumire și indicativul diviziei motorsport Toyota: GR Supra. GR sunt inițialele divizie Gazoo Racing.

La interior, însă, Toyota a păstrat foarte multe elemente comune cu modelul BMW. De la volan, la display-ul central și modulul de control rotativ pentru sistemul infotainment, toate sunt similare cu cele regăsite în modelele BMW.

La nivel dinamic, inginerii Toyota spun că noua Supra are masa distribuită egal între cele două punți, iar suspensia adaptivă promite un comportament dinamic deosebit.

Vor fi disponibile trei motorizări pe benzină pentru noul model Toyota Supra. Variantele de bază folosesc un propulsor de 2.0 litri cu patru cilindri de 197 CP sau 258 CP. Varianta de top utilizează motorul de 3.0 litri cu șase cilindri în linie ce oferă 340 CP și o accelerație de la 0 la 100 km/oră efectuată în 4.3 secunde.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)