autovit.ro

A treia generație a modelului de clasă compactă Kia Ceed se prezintă oficial

Cel mai important model din gama constructorului coreean Kia a ajuns la a treia generație. Kia Ceed vine cu un look total nou, o platformă tehnică comună cu modelul Hyundai i30 și noutăți la nivel tehnic.

Kia a prezentat primele imagini oficiale cu noua generație a modelului compact Ceed. Prima modificare este renunțarea la apostroful din denumirea modelului, până acum numele oficial fiind cee’d.

Ca și modelul anterior, Kia Ceed este un model gândit, desenat și fabricat în Europa. Designul este semnat de centrul de dezvoltare Kia din Frankfurt, Germania, iar fabricația este asigurată de uzina Kia de la Zilina, Slovacia. În aceeași uzină se mai fabrică modelele Kia Sportage și Kia Venga.

Ceed a fost un succes la nivel european pentru marca Kia. De la lansare și până astăzi, Kia a vândut peste 1.2 milioane unități, clienții fiind atrași de perioada lungă de garanție oferită de producătorul coreean: șapte ani.

Noua generație împarte platforma tehnică cu noul Hyundai i30 li va fi prezentată oficial la Salonul Auto de la Geneva din luna martie. Noul model păstrează o linie de design ce face legătura cu generația anterioară și se va face remarcată prin cele 12 nuanțe în care poate fi vopsită caroseria. La interior, Kia spune că a ales materiale de calitate superioară celor folosite de generația anterioară. Se remarcă display-ul central “desprins” de consola centrală, după moda actuală. Portbagajul are acum un volum de 395 litri, față de 380 litri cât avea actuala generație.

În ceea ce privește gama de motorizări, Kia Ceed va folosi propulsorul aspirat de 1.4 litri pe benzină ce dezvoltă 100 CP alături de cunoscutele motorizări turbo de 1.0 litru de 120 CP și 1.4 litri de 140 CP. Există și un nou motor diesel de 1.6 litri ce dezvoltă 115 sau 136 CP.

Majoritatea motorizărilor sunt asociate cu cutia de viteze manuală cu șase trepte, iar opțional se poate alege cutia automată cu două ambreiaje și șapte trepte.

Pe lista de dotări regăsim sistem audio JBL Premium Sound, integrare Bluetooth pentru telefoan, cheie inteligentă, faruri automate, parbriz încălzit, zonă de încărcare wireless pentru smartphone, scaune ventilate și încălzite.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)