autovit.ro

Un campionat sanatos tun

Nu-i nevoie nici de o analiza si nici de un talk-show ca sa-ti dai seama ca, peste ani si ani, se va vorbi despre sezonul intern de raliuri 2012 ca de unul extrem de interesant.
In ciuda crizei care nu se da dusa, in ciuda pronosticurilor alarmante ca in fiecare an inainte de primul start, campionatul de raliuri (CNR) se poarta mai bine ca niciodata in ultimii 22 de ani.

Sa ma explic, ca poate aveti impresia ca sunt prea entuziast…

In primul si primul rand, dand cezarului ce-i al cezarului si neglijand ordinea conservatoare in care pilotii sunt primadonele, sa nu uitam nicio clipa ca anul acesta tara noastra gazduieste un extraordinar eveniment automobilistic: Sibiul este in calendarul IRC!
Este, fara sa exagerez cu nimic, cel mai important eveniment de sport auto din toata istoria Romaniei! Nici in anii ’70, atunci cand un Walter Roehrl urca prin Romania primele pante din ascensiunea sa extraordinara, raliul Dunarii nu era decat o etapa de coeficienti minori in campionatul European.
Astazi suntem parte cu drepturi depline ale celui de-al doilea campionat de raliuri din lume!

Apoi avem etapa de la Arad, unde crema pilotajului Romaniei si Ungariei se vor duela pe frumoasele probe din vestul tarii.

Se pare ca si acum la Timisoara vor veni multi piloti din tara vecina si prietena!

Pe plan tehnic, fiecare clasa prezinta masini de top, de la S2000 la masini R2, 3 sau 4. Spectatorii au ce admira!

La startul campionatului avem nu mai putin de…5 echipe, coagulate in jurul unor parteneri importanti, unii dintre ei reveniti, altii noi, dar fiecare jucatori importanti in domeniile lor.

Presa este si ea cu ochii pe campionat, din moment ce exista nu mai putin de 3 emisiuni TV care reflecta rezultatele sportive din teren, ele fiind sustinute de presa scrisa de specialitate, site-urile auto si interesul tot mai mare din social media.

Asa ca ajungem, in final, la sportivi. Cu mici exceptii, toti pilotii principali din ultimele sezoane se afla la start astfel ca se anunta batalii palpitante in fiecare clasa.
Mai mult, un numar din ce in ce mai mare de piloti straini iau startul in CNR, unii devenind pete de culoare altii fiind candidati foarte seriosi la victorie.

CNR 2012 se poarta bine, mai ramane se creasca si priza la public, sa se transforme totul intr-un show divers, mai complet si mai apetisant si cred ca suntem pe drumul cel bun.

Join us, rally is FUN! W-end-ul acesta in Timisoara-Lugoj! Maine in…toata tara!

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)