autovit.ro

Test Drive Second Hand – Ford Focus

Ingenios si atractiv. O masina dinamica si eleganta, ce se preteaza cu succes vietii de familie.

Ford Focus este o compacta atragatoare si stilata, ce poate fi achizitionata pe piata second hand la un pret foarte bun. Este una dintre cele mai practice modele ale acestei clase si impresioneaza prin directia comunicativa si prin manevrabilitatea excelenta.

CE VERSIUNI SUNT DISPONIBILE ?

In afara de Focus ST, varianta cea mai puternica a acestui model, gama de propulsoare include patru motoare pe benzina si patru diesel. Ar trebui evitate modelele echipate cu motorul pe benzina de 1,4 l deoarece acesta trebuie muncit pentru a atinge un ritm de mers decent. In schimb, modelul testat de noi, echipat cu propulsorul pe benzina de 1,6 litri, pare o alegere mai buna. Acesta dezvolta 100 CP, iar consumul mediu de combustibil nu depaseste 7 l/100 km. Daca vrei ceva mai puternic, Ford pune la dispozitie si un 2,0 Duratec ce produce 145 CP. Pentru un consum foarte mic, merita aruncata o privire asupra motorului 1,6 Duratorq TDCi de 90 CP, dar versiunea de 110 CP a aceluiasi motor diesel este o alegere mai buna si are un consum mediu comunicat de 3,8 l/100 km. Propulsorul diesel de 1,8 l stabileste un ritm de mers decent, dar cel mai bun amestec intre performante si consum il stabileste puternicul 2,0 Duratorq TDCi. Acesta dezvolta 136 CP si are un consum mediu de doar 4,5 l/100 km.

LA CE TREBUIE SA FII ATENT?

Interiorul este construit din materiale de calitate, iar imbinarile sunt fara cusur. Modelul testat de noi nu a prezentat niciun fel de problema, dar inainte de a cumpara o masina ar fi indicat sa verificati istoricul acesteia. Ford are o reputatie buna in ceea ce priveste fiabilitatea si nu exista niciun argument care sa sugereze contrariul, asa ca un Focus nu ar trebui sa va dea batai de cap.

CAT COSTA ?

Piata second hand ofera un numar mare de exemplare la preturi pentru toate buzunarele.

Un Focus fabricat in 2007, echipat cu motorul diesel de 1,8 l si cu un rulaj de 77.000 km, poate fi achizitionat cu 7.500 de euro. Un 1,6 benzina, fabricatie 2008, costa in jur de 10.000 de euro, iar un puternic ST poate fi gasit pe la 14.000 de euro. Modelul testat de noi a fost fabricat in 2009 si are un rulaj de 40.000 km.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)