autovit.ro

Util sau nu: scaunele încălzite, volanul încălzit, parbrizul încălzit

Dacă scaunele încălzite nu mai sunt de mult o opțiune pe care să o considerăm de lux sau foarte greu de găsit într-o mașină, noile generații aduc alte noutăți în materie de confort pe timp de iarnă. Astfel, chiar și la mașinile de clasă mini sau mică, așa cum vedem de exemplu la Opel, există opțiunea volanului încălzit sau a parbrizului încălzit. Dar sunt ele utile?

 

În general, aceste opțiuni care cresc gradul de confort în anotimpul rece țin foarte mult de preferințele fiecăruia. De principiu, vei alege aceste opționale dacă ești mai mult sau mai puțin friguros. Însă, atunci când vine vorba de volanul încălzit și de parbrizul încălzit apar în ecuație și elemente ce țin de siguranță.

 

Volanul încălzit

Volanul încălzit pare mai mult un moft, mai ales dacă nu ai ajuns să experimentezi cum este să utilizezi un astfel de echipament. Dar câți dintre voi conduc pe timp de iarnă cu mănușile în primele minute de la pornire? Cred că destul de mulți, mai ales dacă punem la socoteală și doamnele sau domnișoarele. Problema mănușilor este că multe dintre ele nu oferă o priză prea bună cu volanul, ceea ce poate duce la incapacitatea de a putea efectua eficient o manevră de evitare atunci când este nevoie. Volanul încălzit are nevoie de doar câteva zeci de secunde pentru a se încălzi și devine o opțională interesantă în materie de confort, cu o doză ridicată de eficiență în ceea ce privește siguranța. Și, în plus, nici nu costă prea mult.

 

parbriz încălzitParbrizul încălzit

Probabil că posesorii de modele Ford, chiar și din generațiile mai vechi, știu cel mai bine ce înseamnă să ai posibilitatea de a încălzi electric parbrizul. Racletă? Doar când îngheață geamurile laterale. Mâini înghtețate? Nu mai este cazul. Vizibilitate? Perfectă. Nu mai este cazul să puntam faptul că există foarte mulți conducători auto care pe timpul iernii preferă să curețe doar o bucățică din parbriz pentru a vedea spre înainte și astfel se expun unor riscuri inutile. Cum opțiunea parbrizului încălzit devine din ce în ce mai comună pentru tot mai multe modele, astfel de situații pot fi evitate. Dacă este să privim factorul siguranță, pabrizul încălzit este extrem de util.

 

În primă fază, opțiunile enumerate mai sus par un moft, dar ele au un efect direct asupra siguranței, iar asta le face foarte utile. Aici includem, în special, parbizul încălzit, dar și volanul încălzit. Scaunele încălzite țin mai mult de confort și atât. Ele sunt doar pentru cei friguroși.

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)