autovit.ro

V-ati cumpara un Peugeot 206 second hand?

Un autoturism de oras si nu numai, Peugeot 206 pare a fi o optiune inspirata si dupa prima tinerete. Marile atuuri sunt designul oarecum atemporal al caroseriei, fiabilitatea satisfacatoare, dar si propulsoarele economice, in special cele turbodiesel.

Unul dintre cei mai longevivi reprezentanti din clasa mica, Peugeot 206 a marcat pozitiv evolutia comerciala a constructorului francez pe piata europeana. Tipic pentru modelele latine, un factor important care influenteaza hotarator decizia de cumparare este designul caroseriei, destul de modern si chiar seducator, asta si dupa mai multi ani de la data lansarii.

Un autoturism care a fost lansat in anul 1998 si inca se mai vinde si in zilele noastre, intr-o forma actualizata, Peugeot 206 a fost foarte bine primit de catre clienti. Utilizatorii au laudat confortul la rulare si compartimentarea eficienta a habitaclului. Si chiar daca nu se ridica la pretentiile rivalelor teutone, calitatea materialelor folosite in habitaclu a fost catalogata ca fiind buna, iar fiabilitatea per ansamblu a primit un verdict satisfacator.

O alta remarca pozitiva venita din partea clientilor a fost indreptata catre capitolul modularitate. Astfel, chiar daca in configuratie standard portbagajul dispune de 245 litri, volumul acestuia poate fi suplimentat pana la 1.130 litri dupa rabatarea banchetelor. Tot la acest capitol mai puncteaza prin multitudinea spatiilor de depozitare, precum si prin dimensionarea eficienta a suprafetele vitrate.

La polul opus au fost semnalate neregularitati in functionarea instalatiei electrice care se manifesta prin aprinderea nemotivata a unor martori luminosi in plansa de bord, precum si consumuri cam ridicate la primele loturi dotate cu motoare pe benzina de mic litraj. In plus au mai fost semnalate zgomote provenite de la suspensia spate, precum si insonorizarea modesta a habitaclului. O alta remarca negativa a fost adusa sistemului de alimentare al motorului turbodiesel 1.4 HDI care la relanti provoaca zgaltieturi resimtite in habitaclul, in general pana cand propulsorul ajunge la temperatura optima de functionare.

Prin prisma acestor constatari in exploatare, considerati ca merita achizitionarea unui Peugeot 206 la valoare second hand?

75 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)