autovit.ro

Veti plati rovinieta prin SMS?

Incepand de astazi, puteti plati rovinieta direct de pe telefonul mobil, printr-un simplu SMS, cu un tarif de 5 eurocenti pe mesaj. Deocamdata aceasta optiune este valabila doar pe Orange la numarul de telefon 7500.

Un comunicat emis de Ministerul Transporturilor indica faptul ca plata rovinietei prin SMS este posibila si legala doar pentru utilizatorii romani si doar pentru o perioada minima de utilizare.

Clientii Orange (cu abonament sau cartela PrePay) pot trimite sms la numarul 7500 cu numarul de inmatriculare al vehiculului si categoria rovinietei corespunzatoare tipului vehiculului. Apoi vor primi un sms prin care vor fi informati ca rovienieta va fi emisa si cu privire la costurile taxei si tranzactiei. Urmatorul pas va fi trimiterea unui SMS cu textul “DA” pentru confirmare. Ultimul mesaj de confirmare primit de la 7500 va fi si cel prin care utilizatorul va fi taxat cu suma corespunzatoare rovinietei sale.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri sau nu stiti categoria din care face parte vehiculul, puteti trimire un sms la 7500 cu textul “INFO”, pentru 5 centi. In plus, costul emiterii rovinietei prin intermediul SMS pentru un autoturism este de 2,74 euro, durata de valabilitate fiind de sapte zile. In cazul vehiculelor de transport de marfă cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv), preţul rovinietei pentru o zi este de 9,43 euro.

 

 

Cei care au gândit acest sistem au prevăzut și situația în care clientul nu cunoaște categoria din care face parte vehiculul, astfel că el are posibilitatea de a obține acestă informație transmițând textul “INFO” la același număr de telefon, adică 7500. Pentru această opțiune, tariful este de 5 cenți pe SMS trimis. Costul emiterii rovinietei prin intermediul SMS pentru un auturism este de 2,74 euro, durata de valabilitate fiind de şapte zile. În cazul vehiculelor de transport de marfă cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală de 12 tone, cu minim 4 axe (inclusiv), preţul rovinietei pentru o zi este de 9,43 euro.

Pentru clienții Orange cu abonament, la factura emisă se va adăuga TVA. În cazul deținerii unei cartele pre-pay, TVA-ul se aplică la achiziționarea creditului.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)