autovit.ro

Vinde-ti masina profitabil! (Partea I)

Pentru a vinde masina intr-un mod profitabil, nu este de ajuns sa publici un anunt. Pregatirea masinii, strangerea informatiilor ce vor fi cerute de cumparatori si fotografiile reusite sunt elemente cheie pentru o vanzare rapida si profitabila.

Prima etapa este reprezentata de pregatirea masinii pentru vanzare.

Igienizarea

Pentru a facilita tranzacția mașina trebuie să fie ingrijită, fapt pentru care este recomandată o igienizare temeinică atât exterioară, dar și interioară (tapițerii, covorașe, aspirare completă). Costurile tuturor operațiunilor pot ajunge la 100 de lei, însă dupa cosmetizare cresc considerabil șansele de a vinde mașina.

Pentru cei care vând mașini mai scumpe, de peste 10-15.000 euro este recomandat „detailing –ul”, operațiune care presupune spălat profesional/chimic, polish vopsea și faruri. Costurile pot  depăși 200 euro, însă aspectul mașinii se schimbă enorm.

Atentia de detalii

Dacă un bec de la faruri sau stopuri este ars, merită înlocuit. Pentru mulți cumparători un bec ars poate fi un semn că proprietarul mașinii a fost neglijent cu vehiculul sau că instalația electrică este defectă. Același lucru este valabil și pentru diverșii martori de bord. Contează mult și amănunte precum un ștergător rupt, lipsa antenei sau un cheder stricat sau deteriorat.

Completeaza daca este cazul uleiul de motor, lichidul de parbriz, lichidul de frana si cel pentru servodirectie.

Dacă mașina are probleme tehnice ușor de sesizat la un simplu test de drum, precum direcție imprecisă, frânare greoaie sau dacă se aud zgomote ciudate, este bine sa fie rezolvate înainte de întâlnirea cu cei interesați de mașină. Pentru o masina de peste 5.000 de euro, o investiție de câteva sute de euro în reparații poate fi recuperată în momentul vânzării, un cumpărător fiind dispus să plătească mai mult pentru o mașină care arată bine și se comportă bine la primul test.

Strangerea tuturor datelor necesare

Cumpratorii au intotdeauna multe intrebari de pus. Unele pot surprinde dar pe altele pot fi antivipate. Este important ca vânzătorii să dețină și să arate celui interest buletinele de service anterioare cu informații despre inspecții, revizii, schimb de ulei și numărul de kilometri rulați, astfel sporind increderea.

Fotografiile

Fotografiile sunt pentru aproape toți clienții mult mai importante decât textul, iar dacă sunt nereușite, o bună parte dintre cei cărora specificațiile li s-au părut potrivite nu vor mai dori sa vadă mașina în realitate.masina murdara

NU – poze neclare, într-un cadru neîngrijit, cu gunoaie sau într-un cadru total neadecvat (iarna daca anuntul este publicat vara). Nu sunt recomandate pozele de deschidere a anunțului în care mașina nu se vede în întregime, cele de interior foarte întunecate, cele cu numărul de înmatriculare mascat sau cele peste care s-au adăugat la editare diverse înscrisuri. Acestea pot induce ideea că vânzătorul încearcă să evidențieze  anumite aspecte  sau să ascundă anumite defecte sau nereguli.

DA – poze de deschidere în care se vede toată mașina din unghiul stânga-față, poze din față, spate, lateral, poze de interior care ilustrează bordul în ansamblu, ceasurile din bord, scaunele din spate, schimbătorul de viteze și scaunul șoferului , poze cu motorul, anvelopele și portbagajul, poze cu dotările premium ale mașinii (touch-screen-ul de pe bord sau jante mai deosebite). Este recomandat să fie postat numărul maxim de fotografii permis în anunț, pentru a-i mulțumi și pe cei care vor să vadă mai multe detalii.

Reprezintă o dovadă de transparență pozele cu zgârieturi ale caroseriei sau cu urme de tamponări. Dacă urmele clare de pe caroserie lăsate de un incident nu sunt menționate în anunț este foarte probabil ca, la întâlnire, cel dornic de a cumpăra mașina să nu mai vrea acest lucru.

Fiti cu ochii pe noi pentru alte sfaturi utile!

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)