autovit.ro

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet – unul dintre cele mai frumoase concepte din istorie a fost prezentat la Pebble Beach

O revelație a luxului – așa a fost caracterizat spectaculosul concept prezentat de Mercedes-Maybach la Concursul de eleganța de la Pebble Peach și nimic nu pare să contrazică această afirmație. Conceptul aduce un omagiu gloriosului stil haute couture care a dominat designul din industria auto pentru mai multe decade. Designul reinterpretează emoțiile transmise de un cabriolet cu linii clasice, transpus într-o formă modernă, totul fiind prezentat sub filozofia de design denumită Sensual Purity.

 

Cu o lungime de 5,7 metri, Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet este un cabriolet de superlux cu două locuri și două portiere. Chiar dacă este un concept care are conexiuni puternice cu trecutul automobilului, Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet are sub caroseria elegantă un sistem de propulsie care va guverna viitorul. Astfel, încă din faza dezvoltării, cabrioletul a fost proiectat pentru a fi propulsat complet electric. Puterea maximă de 750 CP garantează un grad ridicat de dinamism, iar autonomia de 500 km permite deplasarea silențioasă pe distanțe scurte și medii.

Este extrem de interesant că, pentru acest concept, Mercedes-Maybach a integrat un sistem de încărcare de 350 kW, ceea ce se traduce prin faptul că la o încărcare de doar 5 minute se obține energie electrică pentru a parcurge 100 km. Tehnologia este dezvoltată de mai mulți constructori și va ajunge dotare de serie în viitorul apropiat.

“Conceptul Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet duce luxul modern la limitele sale superioare și schițează perfect rețeta strategiei noastre pentru design. Proporțiile impresionante combină luxul stilului haute couture cu un interior spectaculos pentru a crea o experiență fascinantă”, a declarat Directorul de design al Daimler AG, Gorden Wagener.

Este greu de imaginat că un asemenea concept poate exista în zilele noastre și este puțin probabil ca acesta să ajungă vreodată în construcția de serie. Sau, măcar, de serie limitată.

Caroseria spectaculoasă, jantele pe 24 de inchi sau partea din spate rotunjită care amintește de construcția iahturilor de lux sunt extrem de greu de transpus într-o versiune fezabilă din punct de vedere financiar. De asemenea, interiorul futurist ne face să ne imaginăm cum vor arăta mașinile viitorului.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)