autovit.ro
B SECTIUNI

Volkswagen anunță că își va schimba logo-ul din 2019

Este pentru prima dată când Volkswagen face o asemenea mutare din 2012 încoace, în încercarea de a șterge cât mai repede amintirea unei perioade negre, dominată de scandalul Dieselgate. În fapt, schimbarea de logo va deschide calea spre o nouă eră, cea a automobilului electric, 2019 fiind momentul când vom vedea primele produse VW dezvoltate de la zero.

 

Într-o conferință de presă ce a avut loc la Berlin, oficialii mărcii au anunțat că vom putea vedea noul logo anul viitor, moment care va coincide cu lansarea unei game de automobile electrice. Chiar dacă în 2012, Volkswagen a schimbat logo-ul pentru a a imprima un accent 3D mai puternic, intrarea în noua era prevede o schimbare mult mai importantă. De la finalul celui de-al doilea război mondial, logo-ul VW a suferit doar schimbări modice.

Surprinzător, în cadrul conferinței de presă, șeful diviziei de marketing a făcut o afirmație destul de dură la adresa mărcii pe care o reprezintă, ceea ce spune foarte multe. El a declarat că “Marca VW nu este într-o formă așa de bună ca în anii trecuți”, făcând referire la faptul că mașinile au devenit prea germanice și și-au pierdut din atracție. El a mai făcut referite la faptul că trendul nu foarte pozitiv al imaginii nu este datorat doar scandalului Dieselgate.

Investițiile alocate pentru viitoarea gamă de modele electrice se ridică, în acest moment, la 20 de miliarde de euro și VW va utiliza toate mijloacele de comunicare moderne pentru a convinge lumea că este momentul să treacă la mașini electrice, chiar dacă este greu să renunțe la conceptul de mobilitate bazat pe combustibili fosili.

Scopul celor de la VW este să aibă o gamă de modele mult mai atractive, pentru care sunt pregătiți să renunțe la o parte din spiritul germanic care face ca mașinile lor să arate atât de serioase.

Conferința care anunță schimbarea logoului vine la doar câteva zeci de ore după ce grupul Volkswagen, cu un portofoliu de 12 mărci, a anunțat o schimbare de conducere chiar la vârful ierarhiei – Herbert Diess l-a înlocuit la conducerea companiei pe Matthias Muller.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)