autovit.ro

Volkswagen anunță măsurile tehnice pentru rezolvarea cazului Dieselgate

Volkswagen a anunțat măsurile tehnice care vor fi luate în Europa pentru remdierea problemelor care au dus la apariția scandalului Dieselgate. Am scris deja în repetate rânduri despre evoluția situației create în jurul softului care manipula rezultate emisiilor de noxe (detalii în paginile de aici), însă acum Volkswagen anunță măsuri concrete.

 

Conform comunicatului oficial remis de Grupul VW, motorul 2.0 TDI nu are nevoie decât de o resoftare pentru putea funcționa în parametri corespunzători. Propulsorul 1.6 TDI necesită, alături de o resoftare, o intervenție considerată minoră.

Un “transformator de flux” va fi montat direct înaintea senzorului de debit de aer al motorului diesel EA 189 de 1,6 litri. Acesta constă într-o plasă care temperează curenţii turbionari ai fluxului de aer din faţa senzorului de debit de aer, optimizând astfel acurateţea măsurătorilor senzorului de debit de aer. Senzorul de debit de aer determină debitul instantaneu de aer, care este un parametru foarte important pentru managementul motorului, în vederea obţinerii unui proces optim de ardere. Adiţional, la acest motor va fi efectuată o actualizare de soft. Este de aşteptat ca timpul necesar pentru implementarea măsurilor tehnice să fie de mai puţin de o oră. 
Practic, procedeul permite o ardere mult mai eficientă, din care rezultă o cantitate de noxe ce se încadreze în normele cerute de legislația europeană.

Pentru motorul 2.0 TDI, Volkswagen anunță că timpul de efectuare al operațiunii va fi de circa o jumătate de oră.

dieselgate

Perfomanțele și consumul nu sunt afectate

La dezvoltarea măsurilor tehnice, obiectivul principal vizat de grupul german constă în atingerea limitelor emisiilor aplicabile, în fiecare caz în parte, fără vreun efect negativ asupra puterii motorului, consumului de combustibil şi performanţelor. Totuși, aceste ținte nu pot fi încă definitiv confirmate, având în vedere că mai întâi trebuie făcute măsurători pentru toate variantele de modele.

De asemenea, Volkswagen va contacta fiecare client şi va încerca să aibă în vedere toate nevoile individuale ale clienţilor la implementarea acestor măsuri, pentru a evita cât mai mult posibil eventualele neplăceri pentru client, ca de exemplu posibilele restricționări ale mobilităţii. În acest sens, marca Volkswagen se va asigura că tuturor clienţilor li se vor oferi opţiuni corespunzătoare gratuite pentru asigurarea mobilităţii.

Așa cum am scris anterior, de la începutul lunii octombrie, clienţii Volkswagen au posibilitatea de a verifica singuri dacă autovehiculul lor este afectat de scandalul Dieselgate. Clienţii pot introduce seria de şasiu a autovehiculului lor la adresa de aici, pentru a obţine informaţii clare.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)