autovit.ro
B SECTIUNI

Volkswagen Golf 7 facelift: cel mai bine vândut model din gama constructorului geman a primit un refresh optic și tehnic

Volkswagen Golf este cel mai bine vândut model din gama constructului german din Wolfsburg și unul dintre cei mai importanți jucători din clasa compactă. A șaptea generație a primit azi un refresh optic și tehnic care aduce faruri LED, un nou motor TSI și control prin gesturi pentru sistemul multimedia.

La prima vedere este greu să îți dai seama că ai în față versiunea cu facelift a modelului Golf 7. Dar, dacă ne uităm cu atenție, vom vedea blocurile optice diferite și partea forntală redesenată, care a devenit acum mai angulară. La fel și în spate, spoilerul are un design nou, iar stopurile folosesc tehnologie LED. Aceeași tehnologie este oferită acum și farurilor și nu doar pentru luminile de zi.

La interior, atmosfera generală a fost păstrată, dar au fost upgradate o parte din elemente tehnice. Consola centrală este dominată de un display tactil de 9,2 inch ce poate fi controlat și prin gesturi, iar cea mai mare schimbare este la nivelul indicatoarelor de bord. Au dispărut ceasurile analogice în favoarea tehnologie Active Info Display, tehnologie ce a debutat pe modele ca Audi TT, Q7 sau A4. Display-ul din fața de celui de la volan are 12,3 inch.

Sistemul multimedia este acum compatibil cu standardele Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink. Conexiunea la internet este permanentă, iar prin intermediul aplicației Car-Net sunt disponibile multiple servicii online. Golf 7 facelift beneficiează și de tehnologia Traffic Jam Assist ce permite rularea în mod autonom până la viteze de 60 km/oră. Sistemul controlează frânarea, accelerarea și direcția, dar cu condiția ca mâinile conducătorului să se afle pe volan.

În ceea ce privește gama de motorizări, Volkswagen a adus o serie de modificări. Cea mai importantă noutate este apariția unui nou motor pe benzină: 1.5 TSI. Acesta are și tehnologia de dezactivare a cilindrilor (ACT) atunci când nu este necesară utilizarea puterii maxime. Noul motor 1.5 TSI va fi disponibil în două variante de putere: 130 CP și 150 CP. De asemenea, VW a anunțat și introducerea unei noi cutii de viteze automată cu două ambreiaje DSG cu șapte trepte.

Odată cu anunțarea faceliftului pentru Golf 7, Volkwagen a mai introdus și noul E-Golf, varianta cu propulsie electrică ce are acum o autonomie de 300 km față de 180 km ca în prezent. De asemenea, noul Golf GTI este acum disponibil în două variante de putere: 230 CP și 245 CP pentru GTI Performance.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)