autovit.ro

Volkswagen Tiguan – SUV-ul germanilor ajunge la a doua generație

Așa cum era de așteptat, Volkswagen a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt noua generație a SUV-ului Tiguan, care s-a bucurat de un succes enorm încă de la debutul primei generații. Acum, Tiguan utilizează o platformă complet nouă și tehnologii foarte avansate.

 

Spre deosebire de generația anterioară, noul Tiguan pune accentul mai mult pe spațiul interior și pe confort. Astfel, dimensiunile exterioare au crescut, lungimea fiind acum de 4486 mm, cu 60 mm mai mare, iar ampatamentul a crescut și el, ceea ce a dus la creșterea spațiului interior. Pasagerii se vor bucura de acum de un nivel de spațiu interior mai mare, în special pe bancheta din spate, care poate culisa pe o șină de 18 cm. Foarte important este și faptul că portbagajul a crescut simțitor în dimensiuni, fiind cu 145 de litri mai mare decât la vechea generație, ceea ce se traduce printr-un volum util de 615 litri, extrem de generos pentru acest segment.

În materie de tehnologie, Tiguan preia de la Passat ecranul TFT care înlocuiește instrumentele de bord. Acesta are o diagonală de 12,3 inchi și o grafică excelentă. În plus, Tiguan integrează pentru prima dată un sistem head-up display. Ambele sisteme urmează să fie oferite opțional. Planșa de bord este orientată spre șofer, iar ergonomia este foarte atent studiată, așa cum Volkswagen ne-a obișnuit la toate modelele din gama sa. La fel ca și în cazul lui Passat, Tiguan va dispune de un sistem de aplicații online și va integra o conectivitate de top cu telefoanele mobile inteligente.

Der neue Volkswagen Tiguan R-Line

Volkswagen Tiguan – gamă de motorizări bogată

Gama de motorizări este compusă din 8 unități, dintre care 4 sunt diesel și 4 sunt pe benzină. Astfel, propulsoarele pe benzină debutează cu 1.4 TSI de 125 CP și de 150 CP și continuă cu 2.0 TSI de 180 CP și 220 CP. Pentru iubitorii de diesel există două unități în patru versiuni de putere, un 1.6 TDI de 115 CP și un 2.0 TDI de 150 CP, 190 CP și 240 CP. Pentru motorizările de bază va fi disponibilă tracțiunea față, iar pentru celelalte, sistemul de tracțiune integrală 4MOTION va fi oferit standard sau opțional. Tot opțional va fi disponibil un pachet off-road, care va aduce unghiuri de trecere mai bune, pentru cei care doresc abilități ridicate în teren accidentat.

Echiparea de siguranță va fi foarte bogată, în dotarea standard existând un sistem de frânare automat, pe bază de radar, dar și capotă activă, care reduce impactul în cazul unui accident cu un pieton sau biciclist.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)