autovit.ro
B SECTIUNI

Volkswagen va renunța la motoarele 1.4 TSI și 1.6 TDI în favoarea unor unități noi de 1.5 litri

Volkswagen plănuiește o modificare importantă în gama sa actuală de motoare. Conform unui oficial al mărcii prezent la Salonul Auto de la Detroit, odată cu lansarea modelului Golf 8, VW va introduce și o familie nouă de motoare pe benzină și diesel de 1.5 litri.

Volkswagen trece printr-o serie de transformări serioase. Marca germană vrea să lase în urmă lovitura primită în cadrul scandalului Dieselgate și încearcă să revină în atenția publicului cu soluții noi. Pe lângă promovarea mai agresivă a modelelor cu propulsie hibridă sau electrică, VW anunță ca va face loc unei noi familii de motoare convenționale. Noile propulsoare se adresează modelelor mici, compacte și medii și vor debuta cel mai probabil anul viitor, odată cu lansarea generației a opta a modelului Golf.

Volkswagen-Passat-TDI

Astfel, Volkswagen va renunța la motoarele pe benzină 1.4 TSI, dar și TDI-urile de 1.6 litri în favoarea unor unități noi de 1.5 litri. Noile motoare de 1.5 litri vor disponibile atât pe benzină cât și diesel. Varianta pe benzină va folosi și un sistem start-stop precum și sistemul ce permite dezactivarea cilindrilor pentru a reduce consumul și emisiile poluante.

Informația a fost confirmată de un oficial al mărcii germane în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Noile motoare vor crește costurile de producție, dar VW vrea să își îmbunătățească imaginea oferind motoare care vor oferi un consum mai redus și emisii mai mici. Noua familie de motoare va fi folosită de către toate mărcile grupului, urmând a vedea modele echipate cu aceste propulsoare atât la VW, dar și la Skoda, Seat sau Audi.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)