autovit.ro

Volvo XC40 este cel mai nou model din gama de SUV-uri a constructorului suedez

Volvo a lansat noul SUV numit XC40. Este cel mai mic model din gama de automobile crossover propuse de constructorul suedez și se alătură modelor XC60 și XC90.

Volvo a prezentat presei și publicului în cadrul unui eveniment găzduit de orașul italian Milano, noul model XC40. Este al treilea SUV din gama Volvo, completând astfel oferta formată din modelele XC60 și XC90. Volvo intră așadar în concurență directă cu constructorii premium care oferă un SUV de oraș ca Audi Q2, BMW X1, Lexus NX sau Jaguar E-Pace.

Volvo XC40 folosește platforma compactă CMA, o platformă nouă a grupului suedez. Această platformă va fi folosită și pentru viitoarele modele compacte ale constructorului. Platforma permite echiparea modelului compact atât cu motoare termice, cât și cu soluții de propulsie hibride sau complet electrice.

Încă de la începutul producției, noul Volvo XC40 va fi disponibil cu motorizarea D4 diesel 2.0 de 190 CP sau motorul T5 pe benzină cu patru cilindri de 254 CP. Variantele cu motorizare hibridă și cea electrică vor fi lansate ulterior. De asemenea, XC40 va fi primul model Volvo ce va fi echipat cu noul motor cu trei cilindri de 1.5 litri.

Interiorul păstrează minimalistă similară cu a modelelor mai mari. Consola centrală este dominată de display-ul tactil vertical prin intermediul căruia pot fi controlate majoritatea sistemelor. Ca de obicei, Volvo și-a dotat modelul cu cele mai noi sisteme de siguranță. Pe listă regăsims sistemul de pilotaj semiautonom Pilot Assist și sistemul de frânare automată City Safety.

Producția noului model Volvo XC40 va începe în luna noiembrie la uzina Volvo din Gent, Belgia.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)