autovit.ro

Vorbești la telefon în timp ce conduci? Iată la ce te expui

Termenul de telefon mobil inteligent nu mai este o noutate pentru nimeni. Viața modernă a devenit dependentă de aceste obiecte, ele fiind parte din tot ceea ce facem. Din păcate, telefoanele mobile devin un element din ce în ce mai periculos în timp ce conducem. Dacă până acum câțiva ani ne mulțumeam doar să vorbim la telefon, acum intră în ecuația trimiterea de mesaje sau de mailuri, considerate mult mai periculoase de specialiști. Iată câteva informații utile despre acest fenomen.

 

  1. Timpul minim necesar de care este nevoie pentru a scrie o parte dintr-un mesaj este de circa 5 secunde. Asta înseamnă că, la o viteză de 90 km/h, mașina va traversa o suprafață egală cu cea a unui teren de fotbal. Imaginați-vă cam ce înseamnă asta în traficul real.
  2. Studiile efectuate de diverse companii pentru siguranța traficului au arătat că riscul de a face un accident crește de 23 de ori atunci când încerci să folosești telefonul pentru a scrie un mesaj în timp ce conduci.
  3. În rândul tinerilor, aceste studii au arătat că în timp ce scriu mesaje pe telefonul mobil, ei ies în afara benzii de circulație pentru 10% din timp.
  4. La nivel mondial, 19% din șoferii de toate vârstele au recunoscut că utilizează telefonul mobil pentru a naviga pe internet în timp ce conduc.
  5. Un procent de 97% din tinerii care au participat la un sondaj au afirmat că scrierea mesajelor în timp ce conduc este periculoasă, dar 43% din ei au recunoscut că au acest obicei.sms la volan
  6. Ca pasageri, 40% dintre participanți au afirmat că s-au aflat într-o mașină condusă de un șofer ce utiliza telefonul mobil.
  7. Poate părea curios, dar se pare că femeile sunt cele care utilizează mai mult telefonul mobil în timp ce conduc, indiferent că este vorba despre navigarea pe internet, scrierea de mesaje sau, pur și simplu, vorbit.
  8. Un procent de 77% dintre tineri au recunoscut că au fost avertizați de adulți să nu utilizeze telefonul mobil în timp ce conduc, deși adulții nu se feresc să utilizeze telefonul mobil la volan.
  9. Generația tânără din ziua de astăzi așteaptă un răspuns la un SMS sau la un e-mail în cinci minute sau mai puțin. De aceea, ei stau sub tensiune dacă nu răspund în acest interval.

 

Rețineți!  Utilizarea telefonului mobil în timp ce conduceți este extrem de periculoasă pentru siguranța dvs., iar asta implică orice activitate, de la vorbit la scris mesaje sau email-uri.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)