autovit.ro

Vremea se strică – autoritățile spun că sunt pregătite. Mașina ta e pregătită?

Cred că toți șoferii cunosc replica: “Ne-a luat prin surprindere”. Este ceea ce am auzit în nenumărate rânduri de la autorități atunci când iarna și-a făcut apariția și a pus traficul în dificultate. Dacă până în acest moment zăpada nu și-a făcut apariția peste tot în țară, meteorologii ne anunță că acest lucru s-ar putea schimba. Cum s-au pregătit autoritățile, în special cele din București?

 

Prognoza meteo anunță ploi, ninsori şi vânt puternic, în centrul, sudul şi estul ţării. Potrivit avertizării, marți vremea se va răci accentuat în toată ţara, iar vântul va avea intensificări ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră. Este probabil să apară și zăpada, ceea ce va îngreuna traficul și așa dificil în această perioadă de final de an.

O scurtă analiză asupra pregătirilor pe care le-au făcut Primăriile de sector din București arată astfel:

– în sectorul 1 din București sunt disponibile 68 de utilaje, 300 de muncitori, 2594 de tone de sare și 1286 de tone clorură de calciu

– sectorul 2 are pregătite 120 de utilaje, 120 de muncitori şi peste 6000 de tone de material antiderapant.

– în sectorul 3 sunt disponibile 52 de utilaje, 2800 de tone de material antiderapant şi 250 de muncitori.

– în sectorul 4 sunt 118 utilaje, 330 de muncitori şi 2500 de tone de sare.

– în sectorul 5 există 45 de utilaje, stocuri de 1870 de tone de sare, 1638 de tone de clorură de calciu, 50 de tone de material antiderapant şi 145 de muncitori pe schimb.

– sectorul 6 are pregătite 125 de utilaje, 400 de tone soluţie lichidă, 2900 de tone de sare şi 266 de muncitori.

sfaturi pentru iarna

Dacă vremea pare că ne-a iertat până acum, lucrurile par că se vor schimba rapid: „Cerul va fi noros mai ales în a doua parte a nopţii de luni spre marţi. În dimineaţa zilei de marţi, temporar vor cădea precipitaţii în jur de şase litri pe metru pătrat, iar vântul se va intensifica, atingând temporal la rafală viteze de 50-55 de kilometri pe oră. La început vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, apoi, între orele 2 şi 8 va ninge frecvent şi viscolit. Estimăm că este posibil să se depună un strat de zăpadă de până 3-5 cm.”

iarna

Nu pleca la drum fără să ai mașina pregătită și condu prudent

Mașina trebuie pregătită pentru a face față condițiilor speciale de iarnă. Anvelopele de iarnă sau cele allseason sunt deja o necesitate, la fel ca și antigelul pentru temperatura rece. În plus, nu uita de folosești un lichid de parbriz de calitate și ștergătoare bune pentru a nu avea probleme cu vizibilitatea. Dacă ajungi să conduci pe suprafețe acoperite cu zăpadă sau gheață nu brusca mașina, evită frânările sau accelerațiile bruște, menține o distanță sigură față de mașina din față și rulează preventiv, cu viteză redusă.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)