autovit.ro
B SECTIUNI

Week-end perfect pentru Lewis Hamilton pe Hungaroring

Dupa ce la inceputul etapei disputate in week-end pe circuitul maghiar se arata destul de sceptic cu privire la sansele sale, iar dezamagirea din viata personala parea ca il afecteaza puternic, Lewis Hamilton a reusit in cele din urma sa se impuna intr-o maniera categorica in cea de-a zecea etapa a sezonului.

Britanicul Lewis Hamilton a avut un week-end excelent, cu plecare din pole-position si apoi victorie in cursa… Iar reusita de pe Hungaroring este cu atat mai pretioasa, cu cat este prima la volanul unui monopost Mercedes AMG si a patra pe circuitul maghiar, ultima performata egaland recordul detinut de legendarul Michael Schumacher. Si daca ar fi sa dam credit declaratiilor sale din saptamana anterioara, victoria obtinuta la o temperatura de 50 grade Celsius la nivelul pistei,  reprezinta chiar “un miracol”.

Hungaroring_2

Si totusi, Lewis Hamilton a fost luat usor prin surprindere de performanta obtinuta pe finalul sesiunii de calificare Q3, atunci cand si-a adjudecat plecarea in cursa din pole-position. Iar duminica, atunci cand luminile rosii s-au stins, pilotul britanic a tasnit perfect si a reusit sa isi pastreze avantajul fata de germanul Sebastian Vettel de la Red Bull Racing. Evident ca si in aceasta cursa de 70 de tururi, disputata la o temperatura foarte ridicata, o importanta deosebita a avut-o strategia de gestionare eficienta a pneurilor.

Per total, Lewis Hamilton a controlat cea mai mare parte din cursa desfasurata pe Hungaroring, iar la final a reusit sa termine la peste 10 secunde fata de Kimi Raikkonen (Lotus Renault) si la peste 12 secunde de Sebastian Vettel (Red Bull Racing). Mai trebuie subliniat ca pe final de cursa am asistat la un duel pasionant intre cei doi pentru pozitia secunda, castig de cauza avand Kimi Raikkonen care a aratat din nou ca este un adevarat pretendent la titlu. Iar o alta remarca ar fi legata de cursa facuta de celalalt pilot Lotus Renault, Romain Grosjean care a avut cea mai buna evolutie de pana acum in Formula 1.

Si daca pentru Lewis Hamilton a fost week-end-ul perfect, pentru celalalt pilot al echipei Mercedes, cursa de pe Hungaroring a fost un adevarat cosmar. Astfel dupa ce imediat dupa start a pierdut 8 pozitii datorita unei acrosari, Nico Rosberg a fost nevoit in cele din urma sa abandoneze cu sase tururi inainte de final din cauza unor probleme tehnice.

Hungaroring_3

Dupa etapa disputata pe Hungaroring, Sebastian Vettel conduce ierarhia pilotilor cu 172 puncte, urmat de Kimi Raikkonen (134 puncte), Fernando Alonso (133 puncte), Lewis Hamilton (124 puncte) si Mark Webber (105 puncte). In clasamentul constructorilor conduce Red Bull Racing (277 puncte), in timp ce pe urmatoarele locuri sunt clasate echipele: Mercedes (208 puncte), Ferrari (194 puncte), Lotus (183 puncte) si Force India (59 puncte).

Voua cum vi s-a parut aceasta prima victorie obtinuta de Lewis Hamilton la volanul monopostului Mercedes?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)