autovit.ro

Weekend-ul luptei cu secundele

Exact asa cum zilele, saptamanile si lunile stau sub semnul zodiilor, sfarsitul de saptamana care tocmai se incheie la mine in tastatura, a stat sub semnul luptei cu secundele.
In lume si la noi in tara, o sumedenie de competitii se desfasurau aproape simultan.
Numitorul comun era lupta cu secundele. Nu conta nimic in afara de dorinta nebuna a pilotilor de a opri cat mai repede acele cronometrelor din invartirea frenetica si, oarecum cruda! Cu fiecare zecime care se scurgea, secundele prindeau contur gros, minutele atarnau greu si adversarii erau din ce in ce mai greu de batut.
WRC in Franta, Moto GP in Japonia, DTM in Spania, anduranta in SUA, VTM si Drag race la Brasov plus alte zeci de competitii in care fiecare clipire neinspirata putea sa te indeparteze de victorie.
Insa eroul acestor prime zile ale lui octombrie, nu este nici Ogier, nici Pedrosa, nici Hora ci, ati ghicit, Mihai Marinescu, care a reusit cel mai important rezultat romanesc in motorsport din epoca moderna. Spun epoca moderna, pentru ca nu ar fi fair sa-l comparam cu Jean Calcianu sau Petre Cristea. Pur si simplu sportul cu motor a evoluat atat de mult in aceste decenii care despart cele doua epoci, incat o comparatie nu are niciun rost.
Asa ca Mihai merita toate aplauzele noastre acum cand se afla pe locul cinci al clasamentului general al uneia dintre anticamerele Formulei 1.

La mai mare, Mihai!

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)