autovit.ro

WRC si aplicarea haotica a regulamentelor!?

In mod normal, cu cat urci in ierarhiile unui sport, luarea corecta a deciziilor de catre arbitri trebuie sa fie exemplara. Asta si pentru faptul ca nu prea mai pot sa se stabileasca cumetrii directe intre sportivi si legiuitori. Ceea ce se poate, insa stabili, este o anumita adiere de lobby, de interese, insa aceasta este arareori resimtita de spectatorul dedicat.
Sa ne aducem numai aminte de excluderea lui Burns din raliul Argentinei pentru o volanta cu cateva grame (!) mai usoara decat permitea fisa de omologare sau penalizarea pilotilor Ford in 2007 in Portugalia pentru ferestre laterale spate mai subtiri cu 0,5 mm!
Aceste cazuri de abateri absolut minime ne duc cu gandul chiar la caracterul de exemplu pe care vrea sa-l dea FIA in abordarea legalitatii, stiut fiind ca in sporturile cu motor elegalitatea absoluta nu prea exista…
Insa ieri, in prima zi a raliului Mexicului s-a intamplat ceva ce m-a lasat mai masca decat faza cu Solberg care l-a impins pe Loeb in Suedia pentru a-i reporni masina si care oricat se jura Olivier Quesnell, nu-i tocmai legala!
Ieri tanarul si impetuosul Ogier, fiind probabil in al noualea cer (sa nu uitam ca in Mexic esti mai aproape de cer..) din cauza devansarii lui Loeb in clasamentul primei zile, a gresit complet traseul si a UITAT TOTAL sa intre in regruparea de dinainte de service parc! Evident ca echipa de oficiali s-a autosesizat si a inceput sa analizeze, Wilson si-a frecat discret palmele iar Ogier probabil ca nu a dormit foarte bine de frica palmelor pe care urma sa le ia de la Quesnell in caz ca ar fi fost descalificat.
Numai ca, surpriza, Ogier a luat astazi startul fara nici macar o penalizare si INCA nu avem nicio pozitie oficiala a stewarzilor. In opinia mea, daca acesta nu v-a fi descalificat, inseamna ca intradevar oxigenul e foarte rarefiat in Mexic.

8 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)