autovit.ro
B SECTIUNI

Daimler AG crește nivelul investițiilor la Sebeș

Este bine știut faptul că Daimler AG, companie sub a cărei umbrelă își desfășoară activitatea Mercedes-Benz, nu produce automobile pe teritoriul României, preferând Ungaria datorită infrastructurii mult mai bune. Cu toate acestea, Mercedes-Benz a investit în zona Sebeș, într-o fabrică de cutii de viteze cu tehnologie de ultimă oră, despre care am scris anterior aici.

 

În această primăvară, grupul german a inaugurat producția de cutii de viteze automate de ultimă generație la uzina Star Transmission din orașul Sebeș, unde a început fabricarea de transmisiile automate cu nouă trepte pentru cele mai noi modele din gama Mercedes-Benz: noul Clasa E și GLE Coupe. Cutia automată cu nouă trepte poartă denumirea 9G-TRONIC și codul de producție NAG3.

Este clar că investiția într-o fabrică de automobile ar fi adus beneficii clare pentru economia României, însă Mercedes demonstrează că investițiile realizate în țara noastră sunt importante și se vor desfășura pe termen lung, fapt confirmat de pornirea unui nou proiect.

La Sebeș a demarat construcția unei noi uzine, care se va ocupa de repararea și recondiționarea cutiilor de viteze, care vor ajunge de la clienți direct prin intermediul dealerilor oficiali Mercedes. Construcția urmează să fie terminată în 2017 și va genera un nou impuls pentru economia locală, fiind create noi locuri de muncă.

9g-tronic

Cutiile de viteze care vor ajunge în noua locație vor trece printr-un proces complex de curățare și schimbare a componentelor defecte, pentru a putea fi reintroduse în rețea ca piese de schimb, nu înainte de a fi verificate și validate printr-un proces complex. Pentru Mercedes investiția este una logică, deoarece există un centru puternic de formare a forței de muncă și legături strânse cu furnizorii. Spre deosebire de fabricarea cutiilor noi, munca de recondiționare necesită mai mult lucru manual, munca fiind prea complexă pentru sistemele automatizate.

În acest moment, la Sebeș, fabrica de cutii de viteze automate noi ocupă o suprafață de 80.000 de mp, din cei 120.000 de mp existenți. Valoarea investiției pentru noua zonă de lucru nu a fost comunicată oficial de Daimler AG.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)