autovit.ro
B SECTIUNI

Volvo V90 va deveni mașina oficială pentru forțele de poliție din Suedia

Cel mai nou model produs de către suedezii de la Volvo a fost ales de către Poliția Suedeză pentru a deveni vehicul ofical de patrulare începând cu anul 2017.

Volvo este cel mai celebru producător auto din Suedia, iar mașinile sale au fost mereu preferate de către forțele de poliție scandinave. Încă din 1929, Volvo a furnizat automobile către Poliția Suedeză, aceștia folosind de-a lungul timpului modele ca Volvo Amazon sau 144. În vremuri mai moderne, au fost folosite modele ca XC70 sau V70.

Pentru a intra în rândul forțelor de ordine, noul model Volvo V90 a trebuit să treacă un riguros test al poliției, iar pentru a face față cu brio solicitărilor la care va fi supus în misiuni, Volvo a adus o serie de modificări modelului de serie. Șasiul a fost rigidizat, frânele sunt supradimensionate, iar la bord au fost montate echipamente de comunicație și semnalizare. Este nevoie de săptămână la uzina Volvo din Torslanda pentru a transforma un V90 standard într-un V90 de poliție.

Testele la care poliția suedeză supune mașinile oficiale înainte ca acestea să intre în serviciu sunt extrem de dure. Acestea implică frânare de urgență, urmărire la viteză mare, evitarea de obstacole la viteză ridicată și multe altele. La finalul testelor, Volvo V90 a obținut un scor de 9.2 puncte din 10 posibile. Este cel mai mare scor obținut în cadrul acestor teste.

Noul model Volvo V90 va intra în dotarea forțelor de poliție suedeze începând cu anul viitor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)